2P Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 W oczekiwaniu na wersję beta nowego ZWcada obejrzałem sobie Viewer i zrodziły się różne pytania:1. Czy ZWcad 2017 będzie miał interfejs klasyczny, czy tylko wstążkę?2. Czy wyświetlanie linii będzie zrealizowane z wykorzystaniem opcji antyaliasingu?3. Czy będzie można wyłączyć to denerwujące podświetlanie obiektów po najechaniu na nie kursorem? To zupełnie się nie sprawdza przy pracy z dużymi blokami.4. Czy w Viewerze można zmienić grubość wyświetlania linii grubych?Mam nadzieję, że odpowiedź NIE na pierwsze 3 pytania dotyczy tylko Viewera, a nie wersji pełniej.Z utęsknieniem czekam na wersję beta, żeby ją sobie sprawdzić.....Pozdr. =2P= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Witam. Będą oba interfejsy. W wersji, którą testujemy już są oba. Z tego co mi wiadomo to nie. Chodzi tutaj o programy antyaliasing czy sprzętowy? Z tego co wiem sprzętowy jest obsługiwany tylko w profesjonalnych kartach graficznych np. Quadro, natomiast programowy potrafi nieco "przymulić" komputer. Sprawdziłem teraz i zmienna systemowa SELECTIONPREVIEW działa w ZWCAD 2017. Ustawienie na "0" wyłącza podświetlania obiektów pod kursorem. Domyślnie jest ustawiona na 3. Przeglądarka nie posiada tej zmiennej. W przeglądarce można włączyć lub wyłączyć wyświetlanie grubości linii. Natomiast nie ma możliwości zmiany grubości danej warstwy, można jedynie warstwę włączyć/wyłączyć, mrozić i blokować. Nie znalazłem też ustawienia grubości wyświetlania linii grubych. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 mam taki filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Witam Wiadomo kiedy ukażę się otwarta wersja testowa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Witam, otwarta beta powinna się ukazać za około 4-5 tygodni. Niestety jest kilkutygodniowe opóźnienie w stosunku do planów z początku roku. Aktualny plan jest zamieszczony tutaj https://plus.zwcad.pl/ Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Czekam na niego z niecierpliwością .... Obecnie pracuję na 2015 Classic więc proszę wybaczyć natrętne pytania o wersję 2017 :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Aktualny plan jest zamieszczony tutaj https://plus.zwcad.pl/ Czy ten plan jest jeszcze aktualny? Jest juz dostępna zamknięta wersja BETA ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Proszę jeszcze wytrzymać do środy/czwartku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Według najnowszych informacji, zamknięta beta będzie w sobotę. Natychmiast roześlemy do wszystkich zainteresowanych. Przepraszam za opóźnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Według najnowszych informacji, zamknięta beta będzie w sobotę. Natychmiast roześlemy do wszystkich zainteresowanych. Przepraszam za opóźnienie. Czy istnieje szansa na "załapanie" się do grupy osób testujących wersję beta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Przykro mi, niestety lista osób testujących jest zamknięta, i w większości są na niej producenci nakładek. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Szkoda. w takim razie proszę Was o efektywną pracę by wersja otwarta ukazała się jak najszybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 :good: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Chciałem tylko nadmienić, że otrzymaliśmy linki do zamkniętej bety. Pobieram teraz oprogramowanie. Wstawię na nasz serwer i będziemy w poniedziałek rozsyłać. Pozdrawiam Hania 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 super :-) szkoda że dopiero we czwartek będę znowu przy kompie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hydromac Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Chciałem tylko nadmienić, że otrzymaliśmy linki do zamkniętej bety. Pobieram teraz oprogramowanie. Wstawię na nasz serwer i będziemy w poniedziałek rozsyłać. Pozdrawiam Czy mogę prosić również o link do Bety? Przy okazji czy w nowej wersji będzie możliwość tworzenia bloków dynamicznych? Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Tak, jak pisałem wcześniej niestety nie ma takiej możliwości. Będzie możliwość używania bloków dynamicznych, natomiast z edytorem jest gorsza sprawa, ponieważ to rozwiązanie jest opatentowane i nie można go legalnie wstawić do programu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Do testerów wersji 2017. Prośba o sprawdzenie bloków dynamicznych i z atrybutami. Przykład, dotyczy tego samego rysunku otwieranego w AutoCAD 2014, ZwCAD 2015+ i ZwCAD Classic. Blok zawierający atrybut w postaci nr elementu. W AC - blok ma nazwę "E__sk_ROP". Bloki zlicza zarówno w metodzie szybkiego wyboru jak i wyciągania atrybutów. W 2015+ - blok mam taką samą nazwę, zlicza go poprawnie przy użyciu szybkiego wyboru, natomiast przy wyciąganiu atrybutów zmienia nazwę na np. *U321 w 2015 Classic - zupełna tragedia. Blok od razu zmienia nazwę na *U321, nie ma możliwości zliczenia bloków przy użyciu szybkiego wyboru (każdy blok ma inny numer, np: *U321, *U322 itd.). Tak samo nie mam możliwości zliczenia przy użyciu funkcji wyciągnij atrybuty. W razie potrzeby mogę podesłać w PW takowy plik. Lecz nie mogę go udostępnić publicznie - informacje niejawne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 I jak tam prace nad Zwcad 2017 ? Bo nie mogę się już doczekać nowej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Prace idą dobrze. Intensywna wymiana maili, ciągłe ulepszenia. Dużo się dzieje. W poniedziałek powinniśmy otrzymać kolejną wersję programu. Pozdrawiam Harry 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Czy będzie otwarta wersja beta ZWCad 2017 dla 'zwykłych' użytkowników i jeśli tak to kiedy można spodziewać się jej do testów? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Witam, tak będzie, jak szacuję ukaże się ona do dwóch tygodni. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Otwarta beta ukazała się na stronie producenta: http://www.zwsoft.com/zwcad/zwcad_features/ pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 (edytowane) Zainstalowane.....a czy ARTISAN pod 2017 już jest gotowy? ps. 1 wrażenie na własnym pliku z obiektami 3D....strasznie "muli" sie jak żółw ...wersja eng. 64 bit ...odinstalowany ..czekamy dalej :) Edytowane 6 Czerwca 2016 przez Martin_S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Witam, moja sugestia - proszę się jeszcze wstrzymać z pobieraniem. Jest to wersja z końca maja, do której zgłosiliśmy sporo zastrzeżeń. W tym tygodniu ma być jedna wersja z poprawkami, oraz w przyszłym także. Planujemy, że ta wersja z przyszłego tygodnia to będzie otwarta beta. Jeśli ktoś ma ochotę to może pobrać sobie pobrać i zainstalować z angielskiego linka. Ale proszę pamiętać, aby nie otwierać ważnych plików bez utworzenia wcześniej kopii zapasowej. W tej wersji programu jest jeszcze sporo błędów. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi