Mirao Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 Mam np. prostokąt w których znajdują się 4 okręgi - wszystko na płaszczyźnie. Wciskam "bn + spacja" - zaznaczam region pokazując pole prostokąta, a nie kółka. Tworzą mi się regiony - region prostokąta i regiony okręgów. Następnie substract - wskazuję najpierw prostokąt a następnie okręgi. Niestety nie odejmuje mi pól okręgów o pola prostokąta. Czy ta funkcja nie działa poprawnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 Proszę o podanie wersji kompilacji, (polecenie "vernum") na: "2009.05.14(10288)" funkcja działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirao Posted June 3, 2009 Author Report Share Posted June 3, 2009 2009.05.12(10270) Jak mogę uaktualnić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 Witam, poniżej zamieszczam film o odejmowaniu regionów. Jest zrobiony w wersji, którą Pan posiada. Wydaje mi się, że funkcja działa bez problemów. Pozdrawiam region.avi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirao Posted June 4, 2009 Author Report Share Posted June 4, 2009 Dziękuję - faktycznie działa. Znalazłem jeszcze kilka rzeczy, które nie do końca działają : 1. W przestrzeni papieru nie działa - a może nie umiem jej uruchomić - funkcja SOLPROF 2. Po lustrzanym odbiciu text pozostaje odbity - nawet po wpisaniu f-cji MIRRTEXT nic sie nie zmienia. 3. Dość skomplikowane jest dodawania bloków do Tool Palletes. W AC przesuwało się rysunek dwg na nową paletę - tutaj sie nie da. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 Witam, polecenie SOLEDIT nie zostało jeszcze wprowadzone do ZWCADa. W załączniku poniżej zamieszczam film o użyciu zmiennej MIRRTEXT. Pozdrawiam mirrtext.avi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts