dmatusz3 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Jak ktoś ma zagadkę, to proszę wpisać tutaj, w tym wątku. Ja na jutro już mam przygotowaną. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 (edytowane) W przypadku łamigłówek związanych z Architecture zapraszam tu : http://forum.cad.info.pl/topic/1021-zagadki-i-%C5%82amig%C5%82%C3%B3wki-z-zwcad-architecture/#entry5768 Edytowane 6 Lutego 2014 przez Martin_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Zagadka 1. Narysować jak wyciąć kartę papieru, aby po złożeniu uzyskać taki kształt, jak poniżej. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Tu chyba jest "haczyk", ale zrobiłbym to tak: zagadka001.dwg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 To jest tak: :dirol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Według mnie rozwiązanie jest takie ;) Linia cięcia jest oznaczona na zielono, linia gięcia jest przerywana. Prawą część należy odwrócić o 180 stopni ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Racja @tomasz wygrał :hi: ..moje rozwiazanie złe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Gratulacje dla @tomasz, moje rozwiązanie też nie do kónca poprawne, za dużo o jedną linię cięcia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 @ tomasz :clapping: prawidłowa odpowiedź, gratulacje!@ pawmal trochę za dużo cięcia, za mało gięcia, ale dobrze kombinowałeś, :clapping: @ Martin_S trochę za dużo cięcia, ale wyróżnienie za piękne nożyczki :clapping: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awarch Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Zagadka na dziś: Jaka jest standardowa długość ludzkiej stopy? :) Dżoana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 3 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Hmm, chyba taka jak od łokcia do nadgarstka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awarch Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 :clapping: @dmatusz: Tak, dokładnie o to chodziło:) Następnym razem będzie trudniej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 3 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 :yahoo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Ee ja nie mam takiej owłosionej :P to nieprawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżoana Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Człowiek całe życie się uczy ;) nie miałam o tym pojęcia... Trzeba by się było nieźle nagimnastykować, żeby porównać obok siebie te części ciała :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Nowa zagadka od ZWSOFTIle trójkątów tu jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asemla Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asemla Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 oczywiście miałem na myśli 52, poprzednio mi palec zjechał na złe guziki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Ja naliczyłem co najmniej 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 wszystko jest niepoprawne , próbojcie dalej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JustynaDrd Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 68? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 (edytowane) nie strzelać, pomyśleć :good: mała podpowiedź, jak ktoś śledzi moje "ćwierkanie" to zgadnie szybko :help: Edytowane 14 Października 2014 przez Martin_S tomasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 14 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 :hubbahubba: nowa zagadka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asemla Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi