TomSko72 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Przesiadłem się na ZWcad 2014 z 2012+ i niby wszystko jest ok, ale ostatnio pojawił mi się taki komunikat na pasku poleceń: C:\e-cad\e-cad Zelbet Stal\e-cad_start.zel loaded successfully! C:\Program Files (x86)\ZWCAD+ 2014\support\Zbroja.lsp loaded successfully! C:\Program Files (x86)\ZWCAD+ 2014\Support\ZWCAD2014.lsp loaded successfully! Initializing VBA System... zwvba.zrx loaded successfully! C:\e-cad\e-cad Zelbet Stal Drewno\e-cad_zelbet_stal_drewno.zpvb loaded successfully! Command: Command: Command: ; error: LOAD failed: "ZWCAD2014doc.lsp" ; error: LOAD failed: "ZWCAD2014doc.lsp" Czy ktoś spotkał się z czymś takim i jak sobię z tym poradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Witam Proszę sprawdzić zawartość pliku: %appdata%\ZWSoft\ZWCAD\2014\en-US\Support\ZWCAD2014doc.lsp Wpisane tam są pliki, które ZWCAD ładuje przy starcie programu. Prawdopodobnie któryś z tych plików nie może być wczytany ponieważ jakiś program nie został poprawnie zainstalowany albo wystąpił jakiś inny problem. By ustalić który z plików powoduje problem, proszę na początku każdej linii wstawić znak ; (średnik) Teraz po uruchomieniu programu nie powinien się pojawić komunikat błędu. Następnie proszę pojedynczo usuwać ten znak z kolejnych linii i po każdym usunięciu ponownie uruchomić programu. Aż do wystąpienia błędu. Proszę podać treść linijki, która powoduje taki błąd. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomSko72 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Proszę mi wybaczyć, jestem laikiem. Odnalazłem plik i wprowadzam zmiany, ale nie moge tych zmian zapamiętać. Jestem zalogowany jako administrator a mimmo to system mi mówi, ze odmowa dostepu. Mogę tylko ten plik zapamiętac jako plik tekstowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Ja nie za bardzo mogę pomóc, ale proszę sprawdzić czy ZWCAD jest wyłączony, zanim otworzy Pan plik. Być może to on blokuje ten plik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Witam Prawdopodobnie kontrola konta użytkownika blokuje możliwość zapisu. W takim przypadku należy otworzyć edytor tekstu np Notepad jako administrator, czyli ikonkę programu proszę kliknąć prawym przyciskiem myszy i z menu, które się rozwinie proszę wybrać Uruchom jako Administrator. Po wprowadzeniu zmian zapis powinien być możliwy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomSko72 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Niestety nie pomaga. nawet jak załądowałem ten plik ZWCAD2014doc.lsp poprzez komendę appload to dostałem taką informację: C:\e-cad\e-cad Zelbet Stal\e-cad_start.zel loaded successfully! C:\Program Files (x86)\ZWCAD+ 2014\support\Zbroja.lsp loaded successfully! C:\Program Files (x86)\ZWCAD+ 2014\Support\en-US\ZWCAD2014doc.lsp loaded successfully! Command: Command: Command: ; error: LOAD failed: "ZWCAD2014doc.lsp" ; error: bad argument type: stringp nil Command: properties Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Proszę o przesłanie pliku na adres pomoc@dobrycad.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomSko72 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Jak rozumiem pliku ZWCAD2014doc.lsp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi