jowika Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Witam. Ponownie zainstalowałam ZWCAD Architecture 2014 PL z linku: : http://jakicad.pl/pl...3_11_14__PL.exe i niestety skróty klawiaturowe nie działają. Tak że liczę na jakieś inne rozwiazanie . Załączam PrtScn z tym co mi się wyświetla w programie. skróty klawiaturowe nadal nie działają.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Bo @jowika ...to wersja polska ...co do zasady polecenia angielskie np. L (line) winny być pisane w wersji polskiej z kreską przed np. _L (_line) p.s. Osobiście wolałbym hybryde tj. pasek Architecture po polsku jak teraz. a menu i szkielet surowego "gołego" ZWCAD 2014+ SP1 w wersji angielskiej, czy jest możliwa taka wersja hybrydowa ENU-Plk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jowika Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Upsss... widać mój błąd. Nigdy do tej pory nie pracowałam na wersji polskiej "cadów". Wygląda na to , że podobnie jak z wpisywaniem dodatkowego zera ( chodzi o to nieszczęsne rysowanie w milimetrach) tak wpisywanie dodatkowej kreski przed każdą komendą jest bardzo uciążliwe. Rzeczywiście propozycja hybrydowego rozwiazania Martina_S jest sensowna. Tylko czymożliwe jest takie rozwiązanie? Byłoby cudownie. A swoją drogą , może możliwa jest też hybryda z tymi centymetrami zamiast milimetrów ;)????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 rozwiązanie z cm jest też obecnie dopuszczalne bo wykorzystuje sie ostatni człon p. 4 rozporządzenia 4. Projekt budowlany należy opracować w języku polskim, stosując zasady wymiarowania oraz oznaczenia graficzne i literowe określone w Polskich Normach wymienionych w załączniku do rozporządzenia lub inne objaśnione w legendzie. czyli cm są dopuszczalne, ale nad tabelką uwaga obowiązkowo - wymiarowanie w cm. p.s. W Niemczech to dopiero jest Cad-owo trudno bo do 100cm wymiarowanie w cm, powyżej 100cm wymiarowanie w m np. 1,25 zamiast 125. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jowika Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Czyli pozostaje tylko poprosić panie/panów programistów aby wprowadzili do programu możliwość rysowania w centymetrach, czytaj: wpisywania z klawiatury centymetrów nie milimetrów ( i tak chcąc narysować słynną ścianę dł. 3m wpisywalibyśmy 300cm zamiast 3000mm). :). Ps. Ci Niemcy zawsze byli dla mnie jacyś "dziwni" ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Albo inaczej ...skoro wersja polska musi zostac jak jest ..to aby komendy angielskie = polskim bez tej "obowiązkowej" kreseczki tzn zeby line = line zamiast _line l = l zamiast _l to ułatwi kreślenie "klawiaturowcom" Cad ...ja jestem akurat bardziej "ikonkowcem" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Witam W wersji polskiej programu, angielskie polecenia należy wpisywać z podkresleniem np. _line. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Nie sprawdzałem więc głowy nie dam, ale myślę, że można też zdefiniować aliasy typu alias: line do funkcji _line lub alias: line do funkcji linia wówczas będzie możliwość użycia angielskich poleceń bez _ w polskiej wersji ZWCADa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi