jowika Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2013 Witam. Ponownie zainstalowałam ZWCAD Architecture 2014 PL z linku: : http://jakicad.pl/pl...3_11_14__PL.exe i niestety skróty klawiaturowe nie działają. Tak że liczę na jakieś inne rozwiazanie . Załączam PrtScn z tym co mi się wyświetla w programie. skróty klawiaturowe nadal nie działają.pdf Cytuj
Martin_S Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2013 Bo @jowika ...to wersja polska ...co do zasady polecenia angielskie np. L (line) winny być pisane w wersji polskiej z kreską przed np. _L (_line) p.s. Osobiście wolałbym hybryde tj. pasek Architecture po polsku jak teraz. a menu i szkielet surowego "gołego" ZWCAD 2014+ SP1 w wersji angielskiej, czy jest możliwa taka wersja hybrydowa ENU-Plk? Cytuj
jowika Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2013 Upsss... widać mój błąd. Nigdy do tej pory nie pracowałam na wersji polskiej "cadów". Wygląda na to , że podobnie jak z wpisywaniem dodatkowego zera ( chodzi o to nieszczęsne rysowanie w milimetrach) tak wpisywanie dodatkowej kreski przed każdą komendą jest bardzo uciążliwe. Rzeczywiście propozycja hybrydowego rozwiazania Martina_S jest sensowna. Tylko czymożliwe jest takie rozwiązanie? Byłoby cudownie. A swoją drogą , może możliwa jest też hybryda z tymi centymetrami zamiast milimetrów ;)????? Cytuj
Martin_S Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2013 rozwiązanie z cm jest też obecnie dopuszczalne bo wykorzystuje sie ostatni człon p. 4 rozporządzenia 4. Projekt budowlany należy opracować w języku polskim, stosując zasady wymiarowania oraz oznaczenia graficzne i literowe określone w Polskich Normach wymienionych w załączniku do rozporządzenia lub inne objaśnione w legendzie. czyli cm są dopuszczalne, ale nad tabelką uwaga obowiązkowo - wymiarowanie w cm. p.s. W Niemczech to dopiero jest Cad-owo trudno bo do 100cm wymiarowanie w cm, powyżej 100cm wymiarowanie w m np. 1,25 zamiast 125. Cytuj
jowika Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2013 Czyli pozostaje tylko poprosić panie/panów programistów aby wprowadzili do programu możliwość rysowania w centymetrach, czytaj: wpisywania z klawiatury centymetrów nie milimetrów ( i tak chcąc narysować słynną ścianę dł. 3m wpisywalibyśmy 300cm zamiast 3000mm). :). Ps. Ci Niemcy zawsze byli dla mnie jacyś "dziwni" ;). Cytuj
Martin_S Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2013 Albo inaczej ...skoro wersja polska musi zostac jak jest ..to aby komendy angielskie = polskim bez tej "obowiązkowej" kreseczki tzn zeby line = line zamiast _line l = l zamiast _l to ułatwi kreślenie "klawiaturowcom" Cad ...ja jestem akurat bardziej "ikonkowcem" :) Cytuj
pawmal Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2013 Witam W wersji polskiej programu, angielskie polecenia należy wpisywać z podkresleniem np. _line. Pozdrawiam Cytuj
kruszynski Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2013 Nie sprawdzałem więc głowy nie dam, ale myślę, że można też zdefiniować aliasy typu alias: line do funkcji _line lub alias: line do funkcji linia wówczas będzie możliwość użycia angielskich poleceń bez _ w polskiej wersji ZWCADa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi