KBR Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Czy jest jakaś zmienna która określa długość lini lub polilini niezamkniętej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Nabrałem wątpliwości co do tego, że Polilinia musi być zamknięta, być może niezamknięta też może być. Nie znam zmiennej w której zapisywane są długości linii, łuków i innych typów obiektów. Szukałem alternatywnych rozwiązań, i jedyne co znalazłem to obliczanie długosci dla każdego typu obiektu. W przypadku linii to jest dośc proste wystarczy użyć funkcji (distance) i jako parametry podać współrzędne punktów początku i końca, które odczytać można z linii (DXF kod 10 i 11 jeśli sie nie mylę) dla łuków to jest troche bardziej skomplikowane. Cała procedura jest opisana na forum www.cad.pl, np tu: http://www.cad.pl/wwwboard/about68297.html&highlight=liczlin+lsp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Witam, w ZWCAD jest osobne narzędzie do obliczania długości linii i łuków. Narzędzia dodatkowe :arrow: Narzędzia :arrow: Całkowita długość wybranych linii Narzędzia dodatkowe :arrow: Narzędzia :arrow: Całkowita długość wybranych łuków Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 15 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Przetestowałem komendę attedit , w nowej wersji 10270 również nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 12 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Jeżeli chodzi o procedure do zmiany atrybutu długości pręta to zanieliłem (command "lengthen" pause "") na (command "area" "o" pause) i wszystko zaczęło chodzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi