Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem próbuje wstawic obraz rastrowy tiff razem z plikiem pozycjonowanie i nie zachowuje mi wspólrzędnych oraz obraz jest odwrócony w inna stronę. Czy musze zmienić w jakiś ustawieniach układ współrzędnych geodezyjnych bo nie wiem co to moze byc. Dodam że plik graficzny tiff razem z plikiem pozycjonowania eksportuje z z programu ewmapa (evr). Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Jaka wersja programu jest zainstalowana na komputerze? Proszę o podanie daty kompilacji. Informację tę można odczytać przez wpisanie vernum w pasku poleceń. Czy obraz jest wstawiany do zupełnie nowego czy istniejącego rysunku? Jakie jest rozszerzenie pliku pozycjonowania?

Pozdrawiam

Opublikowano

Proszę może w pierwszej kolejności przeinstalować program. Najnowsza wersja ZWCAD+2012 jest dostępna z dnia 09.07.2013r. i można ją pobrać z poniższej lokalizacji ZWCAD+2012

Proszę sprawdzić jak się zachowuje obraz przy wstawianiu do nowego rysunku.

Pozdrawiam

Opublikowano

Użytkownicy, którzy posiadają licencję na ZWCAD+2012 mają prawo do najnowszej wersji z danej wersji rocznikowej czyli kompilacji z dnia 09.07.2013r. Link do polskiej wersji językowej ZWCAD+2012 umieściłem powyżej.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzieki już dałem rade chociaż nie wiem dlaczego tak sie dzieje że jeżeli do nowego rysunku wstawie obraz rastrowy to jest ok i wtedy moge go skopiować z oryginalnymi współrzędnymi do rysunku docelowego i jest wszystko w porządku natomiast bezpośrednio do pliku docelowego obraz rastrowy wstawia mi się z innymi współrzędnymi. Ale mniejsza z tym ważne że jest wyjście z sytuacji. Dzięki Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, mam taki problem przy wstawianiu rastra z plikiem pozycjonowania w zwcad 2012+ (515dd1437a507b7be119d68ac1d11c7e). Rastry wchodzą ładnie na swoje miejsce ale są mniejsze niż powinny być. Na innym komputerze w biurze, gdzie zainstalowany jest zwcad 2012 problemu nie ma, rastry są odpowiedniej wielkości. Wstawiamy te same rastry i te same pliki pozycjonowania. Jednostki ustawione są takie same. Na moim komputerze po wstawieniu rastra we właściwościach ma on skalę 70.2611, w biurze ten sam raster ma skalę 807.0678. Przy wstawianiu rastra sam zwcad pokazuje u mnie skalę 1 (nie mogę jej zmienić), w biurze ponad 1.  czego może wynikać problem? Czy to kwestia jakichś ustawień czy różnicy w zwcad2012 i zwcad2012+.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.