dmatusz3 Opublikowano Czwartek o 10:53 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 10:53 Mała zagadka. Trzeba narysować dwie linie równoległe pod kątem w zadanej odległości. Linie trzeba wpasować w profil (po lewej stronie). Po prawej stronie narysowałem poprawnie narysowane linie równoległe. Jeden koniec każdej linii musi się dokładnie przecinać w narożniku profila.
dmatusz3 Opublikowano Czwartek o 12:07 Autor Zgłoś Opublikowano Czwartek o 12:07 Aha, tylko mam wrażenie, że koniec dolnej czerwonej linii nie leży w narożniku profilu.
Martin_S Opublikowano Czwartek o 13:15 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 13:15 (edytowane) krok1 2 polilinie odsunięte 2 przesuecie polilinii tak ze gorna przechodzi przez naroznik 3 lokalny układ wspolrzednych (ucs object) 4 obrot 2 polilinii wzgledem punktu wspolnego dolnej linii z trapezem 5 gotowe, powrot do globalnego ucs dwg test2.dwg Edytowane Czwartek o 13:22 przez Martin_S dmatusz3 1
kojacek Opublikowano Czwartek o 13:55 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 13:55 1 godzinę temu, dmatusz3 napisał: Aha, tylko mam wrażenie, że koniec dolnej czerwonej linii nie leży w narożniku profilu. f*ck...tycznie. inny sposób dmatusz3, Martin_S i MateuszJ 3
dmatusz3 Opublikowano 18 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 18 godzin temu Z pozoru proste zadanie, a trzeba się trochę namęczyć. My zaproponowaliśmy taki sposób: trzeba w jednym narożniku narysować okrąg o promieniu takim jak odległość pomiędzy liniami. Następnie narysować prostokąt pod kątem od jednego narożnika do punktu styczności z okręgiem i drugiego narożnika. Martin_S 1
Rekomendowane odpowiedzi