KBR Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 Witam. Kreskowania są ważne, jednak nie działąjąw nowej wersji jak działay w ZWCAD2012. Na razie wykryłem taki błąd kreskowanie obszaru wynaczonego splinią nie odtwarza wzoru tylko solid. Jeszcze raz sprawdziłęm i okazało się, że jeżeli splinia ma do 9 punktów wzór jest tworzony, od 10 punktów solid. Dodatkowo w przypadku wzoru gravel nie jest on taki jak w zwypłym 2012 co prawda do przyjęcia. Kreskowania nie "streczują" sie razem z granicami. Jak wskazuje na obiekt wzór powstaje szybko, jak wskazuje punkt w obiekcie to program myśli bardzo długo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KBR Posted July 10, 2013 Author Report Share Posted July 10, 2013 Zauważyłem taki błąd. W dwóch rysunkach z których jeden powstał przez przekopiowanie elementów do nowego rysunku ( w obu jednostki są ustawione na mm), kreskowanie GRAVEL zachowuje się inaczej. W starym wstawiłem w skali 200 i wzór jet postrzępiony w nowym zew skalą 5000 i wzór jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 Witam Nie udało mi się potwierdzić takiego działania w programie. Czy to dzieje się na jakimś określonym pliku ? czy udaje się Panu powtórzyć to wielokrotnie? Proszę o przesłanie na adres pomoc@dobrycad.pl przykładowego pliku, na którym wystąpił problem. Postaram się ustalić przyczynę. Proszę również o podanie numeru kompilacji, który można odczytać wpisując polecenie vernum oraz sprawdzić czy to samo powtarza się na najnowszej kompilacji, do której link przesłałem Panu w prywatnej wiadomości Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
KBR Posted July 11, 2013 Author Report Share Posted July 11, 2013 pliki wysłąłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 Witam Sprawdzałem te pliki, i nie udaje mi się powtórzyć opisanego przez Pana objawu. Czy mógłby Pan spróbować jeszcze raz przekopiować zawartość rysunku do nowego pliku? Proszę o informację czy ten problem się powtarza. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
KBR Posted July 11, 2013 Author Report Share Posted July 11, 2013 U mnie w obu rysunkach kreskowanie gravel wygląda inaczej. W new jest w skali 5000, a w old 200 i jest jakby "niedokładne", mimo że na obu rysunkach jest to samo narysowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 W jaki sposób Pan kopiuje rysunek? CTRL+C, w nowym rysunku: CTRL+V . Czy przez funkcje ZWCADa? czy jeszcze inaczej? Czy skala 5000 wpisuje się samoczynnie przy wklejaniu? czy po wklejeniu jest skala 200 a Pan ją ręcznie zmienia na 5000? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KBR Posted July 11, 2013 Author Report Share Posted July 11, 2013 z rysunku old skopiowałem do nowego szablonu dwt. Wszystko wygąda tak samo jednak jak się wejdzie w edycję kreskowania to już wygląd się zmienia trzeba zmienić skalę żeby wyglądało podobnie. Jednocześnie kreskowanie poprawia się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 Witam Przekażę Pana zgłoszenie do ZWSOFT, być może im uda się znaleźć w tym jakąś prawidłowość i rozwiązać problem. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
KBR Posted July 13, 2013 Author Report Share Posted July 13, 2013 Ponieważ różnica jest ok 25 razy więc wygląda jakby różnica była jak inch i mm. Może mimo że w obu przypadkach ustawione są "mm" to gdzieś głębiej pozostały "inch". Dziwna jest też niedokładność wzoru kreskowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts