Chris Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Dzień dobry! Mam pytanie o to jak ustawić na stałe większy rozmiar czcionki i inna czcionkę w wierszu poleceń w programie ZWCAD+ 2012PL??? Program ZWCAD+ 2012PL vernum = "2012.11.29(8448) z zainstalowanym SP1. Problem polega na tym, że program nie zachowuje zmiany wielkości i typu czcionki. W opcjach programu wprowadzam nowy typ czcionki i jej rozmiar a po ponownym rozruchu programu ustawienia wracają do początkowych. Czy to błąd u mnie czy ogólnie w tej wersji programu ta opcja jest niedopracowana? Dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Witam Istotnie, ustawienia czcionki nie sa zapamiętywane. W tym wypadku pomaga przeładowanie profilu lub ponowne ustawienie. Informację przekażemy do producenta. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbarikus Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 tez to mam, fajnie by bylo gdyby jednak program zapamietywał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Witam! Mam okazję przetestować ZWCADA + 2012 SP2 i kilka moich spostrzeżeń i uwag do działania programu: - program nie zapamiętuje zmiany wielkości i rodzaju czcionki w wierszu poleceń (zwracałem uwagę na to wcześniej) - strasznie niedokładna funkcja tzw. MAGNES - przyciąganie działa tragicznie - program łapie miejsca obok uchwytów lub w ogóle jakieś kosmicznie oddalone punkty - problem strasznie irytujący, ponieważ przez tą niedokładność wychodzą błędy przy tworzeniu projektu (przy nieuważnym wymiarowaniu powstają bzdury, a niestety nie zawsze jest czas, żeby sprawdzać po kilka razy, czy uchwyt dochodzi do punktu, który zakładaliśmy, że wybierzemy....). Przydałoby się, żeby ta funkcja w następnej wersji została lepiej dopracowana, bo praktycznie niewiele lepiej działa niż w ZWCAD 2012 na jądrze intelicad... - trudności z kopiowaniem tekstów jedno lub wielowierszowych. Przy próbie skopiowania kilku/kilkunastu linijek tekstu jednowierszowego program strasznie zwalnia, ciężko przenieść/skopiować tekst w miejsce docelowe. Przenoszony/kopiowany tekst w trakcie działania funkcji skacze (tak jakby była włączona funkcja skok) zamiast płynnie przenosić się w miejsce docelowe. Przy pustym pliku funkcja działa ok (chociaż moim zdaniem niezupełnie). Przy pliku, w którym jest już troszkę więcej niż kilka kresek kopiowanie lub przenoszenie tekstu staje się niemal niemożliwe. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Witam Informacja o nie zapamiętywaniu wielkości czcionki w pasku poleceń została przekazana do producenta. Natomiast, nie zaobserwowaliśmy błędnego działania funkcji Magnes, jak również problemów z kopiowaniem tekstów. Proszę spróbować przekopiować wszystkie obiekty do nowego rysunku i sprawdzić. Jeśli może Pan przesłać plik do nas celu weryfikacji, to bardzo proszę na adres pomoc@dobrycad.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi