Jarek Opublikowano 10 Lipca Zgłoś Opublikowano 10 Lipca Istnieje możliwość zwiększenia miejsc po przecinku do dwóch w oznaczanych warstwicach?
Adam Klaczek Opublikowano 11 Lipca Zgłoś Opublikowano 11 Lipca Oznaczanie warstwic wyświetla we właściwościach Wzniesienie, z dokładnością do 2 miejsc po przecinku, o ile drugim nie jest 0: Natomiast opisywanie warstwic zależy od ustawionej dokładności jednostek (_UNITS). Tu - białe dokładność do 4 miejsc, a żółte do 2 miejsc:
Jarek Opublikowano 11 Lipca Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca Zanim zdecydowałem się zadać powyższe pytanie sprawdziłem jednostki rysunku. U mnie to wygląda jak na załączonym zrzucie.
pawmal Opublikowano 11 Lipca Zgłoś Opublikowano 11 Lipca A najnowszej kompilacji ZWTraffic 2026 można ustawić miejsca po przecinku przez JEDN (_UNIT). Link do pobrania poniżej: ZWTraffic_2026__PL.exe
Jarek Opublikowano 11 Lipca Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca Czyli w wersji ZWTraffic 2023 nie ustawię ilości miejsc po przecinku?
pawmal Opublikowano 11 Lipca Zgłoś Opublikowano 11 Lipca Obawiam się, że w tej wersji była ustawiona dokładność do jednego miejsca po przecinku. Jeśli rysunek był w metrach, to dokładność opisu warstwic była do 10cm, co było do tej pory wystarczające. Możliwość sterownia dokładnością opisu warstwic przez UNITS została dodana później.
Martin_S Opublikowano 12 Lipca Zgłoś Opublikowano 12 Lipca (edytowane) teoretycznie powinno być tak: jednostka mm - dokładność 0; jednostka cm - dokładność 0,0; jednostka m - dokładność 0,00 ... taki mechanizm mam w nakładce e-cad od 2009r. (16lat) Edytowane 12 Lipca przez Martin_S Jarek 1
Rekomendowane odpowiedzi