Jarek Opublikowano Czwartek o 19:50 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 19:50 Istnieje możliwość zwiększenia miejsc po przecinku do dwóch w oznaczanych warstwicach? Cytuj
Adam Klaczek Opublikowano Piątek o 07:12 Zgłoś Opublikowano Piątek o 07:12 Oznaczanie warstwic wyświetla we właściwościach Wzniesienie, z dokładnością do 2 miejsc po przecinku, o ile drugim nie jest 0: Natomiast opisywanie warstwic zależy od ustawionej dokładności jednostek (_UNITS). Tu - białe dokładność do 4 miejsc, a żółte do 2 miejsc: Cytuj
Jarek Opublikowano Piątek o 08:18 Autor Zgłoś Opublikowano Piątek o 08:18 Zanim zdecydowałem się zadać powyższe pytanie sprawdziłem jednostki rysunku. U mnie to wygląda jak na załączonym zrzucie. Cytuj
pawmal Opublikowano Piątek o 10:04 Zgłoś Opublikowano Piątek o 10:04 A najnowszej kompilacji ZWTraffic 2026 można ustawić miejsca po przecinku przez JEDN (_UNIT). Link do pobrania poniżej: ZWTraffic_2026__PL.exe Cytuj
Jarek Opublikowano Piątek o 10:13 Autor Zgłoś Opublikowano Piątek o 10:13 Czyli w wersji ZWTraffic 2023 nie ustawię ilości miejsc po przecinku? Cytuj
pawmal Opublikowano Piątek o 10:27 Zgłoś Opublikowano Piątek o 10:27 Obawiam się, że w tej wersji była ustawiona dokładność do jednego miejsca po przecinku. Jeśli rysunek był w metrach, to dokładność opisu warstwic była do 10cm, co było do tej pory wystarczające. Możliwość sterownia dokładnością opisu warstwic przez UNITS została dodana później. Cytuj
Martin_S Opublikowano Sobota o 11:51 Zgłoś Opublikowano Sobota o 11:51 (edytowane) teoretycznie powinno być tak: jednostka mm - dokładność 0; jednostka cm - dokładność 0,0; jednostka m - dokładność 0,00 ... taki mechanizm mam w nakładce e-cad od 2009r. (16lat) Edytowane Sobota o 11:52 przez Martin_S Jarek 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi