Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z rastrami w ZWcad+, chodzi o razstry nakładające się na siebie, w zwcad 11 i wcześniejszych wersjach, wstawiałem rastry, które się nakładały (TIFF'y 1 bit) ustawiłem jako przeźroczyste i ich treść wzajemnie się przenikała - nakładała, w plusie mimo takich ustawień rastry nakładają się na siebie wzajemnie się zasłaniając. Co należy zrobić, żeby uzyskać efekt przenikania?

Opublikowano (edytowane)

Witam

W obecnej wersji przeźroczystość nie jest jeszcze obsługiwana. Do czasu pojawienia się takiej funcjonalności proszę pracować na wersji 2011.

Pozdrawiam

Edytowane przez pawmal
Opublikowano

Wiadomość została przekazana do Producenta. Na ten moment nie mamy informacji, kiedy będzie wprowadzona obsługa. W kompilacji, która ma się niedługo pojawić, najprawdopodobniej, obsługi przeźroczystości jeszcze nie będzie, być może w kolejnej.

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czy wiadomo coś o terminie następnej kompilacji z "nowym silnikiem" do rastrów?

Niestety nie znam dokładnej daty wprowadzenia nowego silnika.

Intensywne prace trwają.

Powinna być odczuwalna skokowa poprawa w komforcie pracy.

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...