Recommended Posts

Posted

Mam problem z rastrami w ZWcad+, chodzi o razstry nakładające się na siebie, w zwcad 11 i wcześniejszych wersjach, wstawiałem rastry, które się nakładały (TIFF'y 1 bit) ustawiłem jako przeźroczyste i ich treść wzajemnie się przenikała - nakładała, w plusie mimo takich ustawień rastry nakładają się na siebie wzajemnie się zasłaniając. Co należy zrobić, żeby uzyskać efekt przenikania?

Posted (edited)

Witam

W obecnej wersji przeźroczystość nie jest jeszcze obsługiwana. Do czasu pojawienia się takiej funcjonalności proszę pracować na wersji 2011.

Pozdrawiam

Edited by pawmal
Posted

Wiadomość została przekazana do Producenta. Na ten moment nie mamy informacji, kiedy będzie wprowadzona obsługa. W kompilacji, która ma się niedługo pojawić, najprawdopodobniej, obsługi przeźroczystości jeszcze nie będzie, być może w kolejnej.

Pozdrawiam

Posted

Witam,

cała obsługa rastrów zostanie gruntownie przebudowana, jeśli chodzi o szybkość pracy, wielkość rastrów i ich ilość oraz wydruk.

Będzie to w ramach 2012+, mam nadzieję, że w styczniu 2013.

Pozdrawiam

• 4 weeks later...
Posted

Czy wiadomo coś o terminie następnej kompilacji z "nowym silnikiem" do rastrów?

Niestety nie znam dokładnej daty wprowadzenia nowego silnika.

Intensywne prace trwają.

Powinna być odczuwalna skokowa poprawa w komforcie pracy.

Pozdrawiam

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Witam,

Z informacji na stronie zwcad.pl wynika, ze w ZWCAD+ SP2 nadal nie będzie obsługi przezroczystości rastrów. Kidey przewidziane jest wprowadzenie tej funkcji.

• 3 months later...