zonikpl Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu Witajcie, czy spotkał się ktoś z programem lub lispem do autocada który rysuje polilinie zakończone grotem, w taki sposób jak przedstawiam w zał.? Jest świetny program pana kojacek o nazwie arrow.fas, ale niestety on rysuje polilinie złożone tylko z 2 punktów, a ja potrzebuję więcej niż 2 punkty do narysowania polilinii. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj
Adam Klaczek Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu Może któreś z rozwiązań z tego wątku: Cytuj
pawmal Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu Witam, Polecam ZWToolbox i funkcję "Droga ewakuacyjna" w zakładce Bloki. Działa z ZWCAD PRO. Nakładka ZWToolbox Cytuj
zonikpl Opublikowano 5 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu Posiadam autocada, a taka nakładka do niego to koszt ponad 3,5 tyś. dlatego chciałem zautomatyzować rysowanie za pomocą polilinii. Cytuj
RobS Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu Hej, Znalazłem w sieci skrypt PARROW który robi dokładnie to czego szukasz. Po wskazaniu punktów musisz wybrać czy grot ma zostać wstawiony na końcu, początku czy na obu krańcach polilinii. PARROW.lsp Cytuj
zonikpl Opublikowano 3 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Dokładnie o takie rysowanie mi chodzi. Szerokość polilini idzie zmienić komendą b[szerokosc], tylko problem zostaje w wyglądzie grotu - zostaje niezmieniony, i jak poszerzyłem polilinię to grot malutki zostaje. Może w kodzie da się ustawić jego wymiary? Edytowane 3 godziny temu przez zonikpl Cytuj
RobS Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Rozmiary grotów są zdefiniowane pod koniec kodu. Grot na początku linijka 63 - 2.5 to długość grotu linijka 65 - 0.833 to szerokość grotu Grot na końcu linijka 70 - 2.5 to długość grotu linijka 72 - 0.833 to szerokość grotu Wartości musisz dobrać metodą prób i błędów odpowiednio do skali rysunku i własnych preferencji. Cytuj
zonikpl Opublikowano 2 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu Działam z gpt, bo sam nie za dużo wiem o programowaniu, już jestem na etapie wpisywania szerokości polilinii, szr i długości grota, nie możemy tylko sobie wraz z gpt poradzić aby kod zapamiętywał ostatnie ustawienia, to by przyspieszyło rysowanie strzałek. Poniżej lsp strzalka5.lsp Cytuj
RobS Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu Zmodyfikowałem skrypt który wysłałeś. Teraz po wgraniu skryptu do CADa musisz określić długość i szerokość grotu oraz szerokość polilinii. Wartości zostają zapisane i będą użyte przy kolejnym wywołaniu funkcji PArrow. Jak będziesz chciał zmienić wygląd grotów i polilinii to wpisz polecenie PArrowSettings i wprowadź nowe dane. PArrow + Settings.lsp Cytuj
zonikpl Opublikowano 1 godzinę temu Autor Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Coraz bliżej perfekcji działania kodu. Dziękuję za poprawkę kodu, nie działa u mnie komenda parrowsettings, możesz podpowiedzieć co z tym zrobić, wpisałem w kodzie inną komendę ale nic to nie pomogło. Jak się z tym uporam to zrobię wstawianie na określonej warstwie z określonym kolorem. Edytowane 1 godzinę temu przez zonikpl Cytuj
zonikpl Opublikowano 12 minut temu Autor Zgłoś Opublikowano 12 minut temu Godzinę temu, zonikpl napisał: Coraz bliżej perfekcji działania kodu. Dziękuję za poprawkę kodu, nie działa u mnie komenda parrowsettings, możesz podpowiedzieć co z tym zrobić, wpisałem w kodzie inną komendę ale nic to nie pomogło. Jak się z tym uporam to zrobię wstawianie na określonej warstwie z określonym kolorem. polecenie parrowsettings działa - nie wiedziałem że trzeba to wpisac w konsoli - dziękuję Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi