Crea00 Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Opublikowano 2 Lutego Dzień dobry. Chciałbym podzielić się kilkoma małymi chochlikami, które zauważyłem podczas pracy w programie. 1. Narzędzie Strzałki - Wstawiane elementy niezależnie od wyboru ich stanu (Projektowany, Istniejący, Tymczasowy...) Wstawiane są na aktualnie ustawioną warstwę. 2. Narzędzie Oznaczenie Pasów Ruchu - Znak wstawiany jest na właściwą warstwę, lecz elementy w bloku znaku (białe strzałki) są na aktualne warstwie podczas generowania znaku. 3. Tworzenie tablic kierunkowych - Tu przydałaby się opcja aby umożliwić wstawienie nazwy miejscowości z białym tłem oraz w samej tablicy dodatkowych tabliczek jak na przykładzie poniżej (z kierunkami do autostrady A4) Cytuj
Crea00 Opublikowano 2 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego (edytowane) 4. Bramownice - Można by dodać typ konstrukcji - bramownice pod VMS, znaki drogowskazowe E - Przydatne w przypadku organizacji ruchu na drogach ekspresowych, autostradach aby na schemacie pokazać jak są zawieszone nad pasami ruchu znaki drogowskazowe. https://tioman.pl/produkt/bramownica/ 5. Znaki zmiennej treści - nie działa wstawianie VMS pomimo wpisania treści komunikatu Edytowane 2 Lutego przez Crea00 Cytuj
kruszynski Opublikowano 3 Lutego Zgłoś Opublikowano 3 Lutego W dniu 2.02.2025 o 11:09, Crea00 napisał: 1. Narzędzie Strzałki - Wstawiane elementy niezależnie od wyboru ich stanu (Projektowany, Istniejący, Tymczasowy...) Wstawiane są na aktualnie ustawioną warstwę. 2. Narzędzie Oznaczenie Pasów Ruchu - Znak wstawiany jest na właściwą warstwę, lecz elementy w bloku znaku (białe strzałki) są na aktualne warstwie podczas generowania znaku. Dziękuję za zgłoszenie, sprawdziłem i potwierdzam problem. Przygotujemy aktualizację i udostępnimy najszybciej jak się uda. W dniu 2.02.2025 o 11:09, Crea00 napisał: 3. Tworzenie tablic kierunkowych - Tu przydałaby się opcja aby umożliwić wstawienie nazwy miejscowości z białym tłem oraz w samej tablicy dodatkowych tabliczek jak na przykładzie poniżej (z kierunkami do autostrady A4) W obecnej wersji jest już taka możliwość, Nazwę należy wpisac w nawiasach kwadratowych np [Centrum] Jak na załączonym obrazku. Crea00 i RobS 1 1 Cytuj
kruszynski Opublikowano 3 Lutego Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 23 godziny temu, Crea00 napisał: 4. Bramownice - Można by dodać typ konstrukcji - bramownice pod VMS, znaki drogowskazowe E - Przydatne w przypadku organizacji ruchu na drogach ekspresowych, autostradach aby na schemacie pokazać jak są zawieszone nad pasami ruchu znaki drogowskazowe. https://tioman.pl/produkt/bramownica/ 5. Znaki zmiennej treści - nie działa wstawianie VMS pomimo wpisania treści komunikatu 4. Dodanie takiej kratownicy jest o tyle proste, że wystarczy rysunek - widok z góry dodać do katalogu gdzie zainstalowany jest program, domyślnie c:\Szansa\ZWTraffic\2025\PL\Templates\Mounting\ Jeśli mogę prosić o taki szablon, chętnie dodam do aplikacji. Przypuszczam, że bramownice tego typu są różne w zależności od szerokości drogi. Jest kilka standardowych? czy każdy przypadek jest rozpatrywany indywidualnie? 5. Ten problem jest znany i został rozwiązany w najnowszej aktualizacji. Na chwilę obecną ta aktualizacja jest jeszcze nieoficjalna, ale dostępna do pobrania tutaj: https://cad.szansa.net.pl/ZWTraffic_2025_Beta/ZWTraffic_2025__PL.exe Cytuj
Crea00 Opublikowano 4 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego @kruszynski Tworzenie tablicy E-4 ma jakiś błąd. Po stworzeniu tablicy E-4, oraz ponownym otwarciu generatora znaków E-4 dubluje się treść ostatniego drogowskazu Przy próbie usunięcia zdublowanej treści i wpisaniu nowej, generator wstawia i tak pierwszy wygenerowany znak Po zamknięciu generatora i jego ponownym otwarciu pojawia się takie coś: Reasumując, generatorem można wstawić tylko jeden znak E-4. Aby wygenerować nową treść, trzeba wyłączyć ZWCAD i ponownie uruchomić program Cytuj
kruszynski Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Opublikowano 5 Lutego Dziękuję za zgłoszenie, potwierdzam problem i przygotuję poprawkę najszybciej jak się da. Crea00 1 Cytuj
kruszynski Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Opublikowano 5 Lutego @Crea00 Wszystkie z tych tematów są rozwiązane w tej wersji. https://cad.szansa.net.pl/ZWTraffic_2025_Beta/ZWTraffic_2025__PL.exe Cytuj
Crea00 Opublikowano 5 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 7 godzin temu, kruszynski napisał: @Crea00 Wszystkie z tych tematów są rozwiązane w tej wersji. https://cad.szansa.net.pl/ZWTraffic_2025_Beta/ZWTraffic_2025__PL.exe U mnie rozwiązał się problem z tablicami E-4. Pozostałe problemy pozostały bez mian (Strzałki i F-10) Cytuj
MLE Opublikowano Poniedziałek o 18:40 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 18:40 (edytowane) Witam. Proponuję dodanie funkcjonalności w postaci możliwości dodawania do E-17a, D-40, D-42, D-46, D-52, D-54 ich alterego czyli E-18a, D-41, D-43, D-47, D-53, D-55. Funkcjonaloność jak dla "odwróć znak" tylko po kliknięciu na wstawiony E-17a........ żeby pokazywała się opcja czy dodać alterego lub przy wstawianiu żeby pytało czy dodać odwrócony. Przy okazji D-43 a przy opcji odwróć znak, robi czyste lustro a wtedy to nie jest znak z rozporządzenia. Edytowane Poniedziałek o 18:46 przez MLE Cytuj
kruszynski Opublikowano Wtorek o 08:53 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 08:53 Dzień dobry Dziękuję za zgłoszenie. Dodamy taką funkcjonalność. Na chwilę obecną nie mogę zadeklarować kiedy, dam znać jak już będzie. Cytuj
MLE Opublikowano Wtorek o 20:01 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 20:01 (edytowane) W edytorze tablic F-5 po wstawieniu znaków o edytowalnej treści, nie ma możliwości zmiany danych. Edytor bloków np dla B-18 wstawia wielką literę T zamiast małej a na Tablicy nic się nie zmienia. Edytowane Wtorek o 20:04 przez MLE dodanie gif Cytuj
RobS Opublikowano wczoraj o 07:20 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 07:20 @MLE zwróć uwagę na sposób edycji, u mnie bez problemu da się zmienić wartość na znaku B-18. Najpierw wchodzę w Edycję bloku który jest znakiem F5, później wchodzę w Edycję atrybutów znaku B-18 (dwukrotnie kliknięcie lewym przyciskiem myszy na blok). Po zapisaniu zmian nowa wartość pojawia się na głównym znaku. pawmal 1 Cytuj
Crea00 Opublikowano wczoraj o 17:25 Autor Zgłoś Opublikowano wczoraj o 17:25 Dzień dobry. Mam pomysł na usprawnienie pracy. Czy jest możliwość aby dla wszystkich generatorów znaków dodać opcję dodaj znak tak jak jest to w przypadku Tabliczek? Cytuj
kruszynski Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu Dzień dobry, dziękuję za zgłoszenie, dodamy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi