PiotrI Opublikowano Czwartek o 18:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Czwartek o 18:11 Witam. Czy istnieje lisp do równoczesnego kopiowania z obracaniem? Chodzi mi oto: zaznaczam obiekt, przenoszę w inne miejsce, obracam, zrzucam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobS Opublikowano Piątek o 07:24 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 07:24 Hej, Chodzi o to, żeby skopiować element i w trakcie wklejania poza miejscem określić także kąt? W nakładce ZWToolbox jest funkcja Kopiuj poprzez obrót, może to jakoś ułatwi twoje zadanie. Działanie funkcji pokazałem na poniższym nagraniu. dmatusz3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrI Opublikowano Piątek o 07:42 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 07:42 Dzięki za zainteresowanie tematem. To co pokazałeś to jest kopiowanie przez obrót. Mi chodzi o to: wybieram kopiuj, wybieram obiekt, określam punkt bazowy i teraz przed określeniem drugiego punktu bazowego abym mógł obrócić obiekt o dowolny kąt i wtedy go wkleić, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrI Opublikowano Piątek o 07:46 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 07:46 Podczas kopiowanie przed określeniem drugiego punktu bazowego mamy do wyboru opcję: [Szyk/Zmierz/Podziel/ScIeżka] a mnie brakuje jeszcze [Obrót] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobS Opublikowano Piątek o 07:47 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 07:47 Żeby uściślić, chcesz najpierw określić kąt obrotu skopiowanego elementu i później go wkleić w we wskazanym punkcie? Kąt obrotu chcesz określić na ekranie czy wpisując w pasku poleceń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrI Opublikowano Piątek o 07:50 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 07:50 Tak, właśnie o to mi chodzi. Kąt obrotu określając na ekranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano Piątek o 07:58 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 07:58 (edytowane) Komenda MOCORO z dawnego Expressa ale to było w jakimś vlx-ie. Zamiennik znaleziony na autodeskowym forum. Nie wiem czy przejdzie link. Żeby skrócić działanie można to to sobie owrapować commandem jeżeli zależy ci na jakiejś konkretnej kolejności operacji. Edytowane Piątek o 07:59 przez perlon dmatusz3 i kruszynski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrI Opublikowano Piątek o 08:15 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 08:15 perlon, wielkie dzięki, właśnie tego mi brakowało, działa super, jeszcze raz wielkie dzięki😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi