PiotrI Posted November 14 Report Share Posted November 14 Witam. Czy istnieje lisp do równoczesnego kopiowania z obracaniem? Chodzi mi oto: zaznaczam obiekt, przenoszę w inne miejsce, obracam, zrzucam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobS Posted November 15 Report Share Posted November 15 Hej, Chodzi o to, żeby skopiować element i w trakcie wklejania poza miejscem określić także kąt? W nakładce ZWToolbox jest funkcja Kopiuj poprzez obrót, może to jakoś ułatwi twoje zadanie. Działanie funkcji pokazałem na poniższym nagraniu. dmatusz3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrI Posted November 15 Author Report Share Posted November 15 Dzięki za zainteresowanie tematem. To co pokazałeś to jest kopiowanie przez obrót. Mi chodzi o to: wybieram kopiuj, wybieram obiekt, określam punkt bazowy i teraz przed określeniem drugiego punktu bazowego abym mógł obrócić obiekt o dowolny kąt i wtedy go wkleić, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrI Posted November 15 Author Report Share Posted November 15 Podczas kopiowanie przed określeniem drugiego punktu bazowego mamy do wyboru opcję: [Szyk/Zmierz/Podziel/ScIeżka] a mnie brakuje jeszcze [Obrót] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobS Posted November 15 Report Share Posted November 15 Żeby uściślić, chcesz najpierw określić kąt obrotu skopiowanego elementu i później go wkleić w we wskazanym punkcie? Kąt obrotu chcesz określić na ekranie czy wpisując w pasku poleceń? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrI Posted November 15 Author Report Share Posted November 15 Tak, właśnie o to mi chodzi. Kąt obrotu określając na ekranie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
perlon Posted November 15 Report Share Posted November 15 (edited) Komenda MOCORO z dawnego Expressa ale to było w jakimś vlx-ie. Zamiennik znaleziony na autodeskowym forum. Nie wiem czy przejdzie link. Żeby skrócić działanie można to to sobie owrapować commandem jeżeli zależy ci na jakiejś konkretnej kolejności operacji. Edited November 15 by perlon kruszynski and dmatusz3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrI Posted November 15 Author Report Share Posted November 15 perlon, wielkie dzięki, właśnie tego mi brakowało, działa super, jeszcze raz wielkie dzięki😀 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts