PiotrI Opublikowano 14 Listopada Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada Witam. Czy istnieje lisp do równoczesnego kopiowania z obracaniem? Chodzi mi oto: zaznaczam obiekt, przenoszę w inne miejsce, obracam, zrzucam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobS Opublikowano 15 Listopada Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada Hej, Chodzi o to, żeby skopiować element i w trakcie wklejania poza miejscem określić także kąt? W nakładce ZWToolbox jest funkcja Kopiuj poprzez obrót, może to jakoś ułatwi twoje zadanie. Działanie funkcji pokazałem na poniższym nagraniu. dmatusz3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrI Opublikowano 15 Listopada Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada Dzięki za zainteresowanie tematem. To co pokazałeś to jest kopiowanie przez obrót. Mi chodzi o to: wybieram kopiuj, wybieram obiekt, określam punkt bazowy i teraz przed określeniem drugiego punktu bazowego abym mógł obrócić obiekt o dowolny kąt i wtedy go wkleić, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrI Opublikowano 15 Listopada Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada Podczas kopiowanie przed określeniem drugiego punktu bazowego mamy do wyboru opcję: [Szyk/Zmierz/Podziel/ScIeżka] a mnie brakuje jeszcze [Obrót] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobS Opublikowano 15 Listopada Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada Żeby uściślić, chcesz najpierw określić kąt obrotu skopiowanego elementu i później go wkleić w we wskazanym punkcie? Kąt obrotu chcesz określić na ekranie czy wpisując w pasku poleceń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrI Opublikowano 15 Listopada Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada Tak, właśnie o to mi chodzi. Kąt obrotu określając na ekranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 15 Listopada Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada (edytowane) Komenda MOCORO z dawnego Expressa ale to było w jakimś vlx-ie. Zamiennik znaleziony na autodeskowym forum. Nie wiem czy przejdzie link. Żeby skrócić działanie można to to sobie owrapować commandem jeżeli zależy ci na jakiejś konkretnej kolejności operacji. Edytowane 15 Listopada przez perlon dmatusz3 i kruszynski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrI Opublikowano 15 Listopada Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada perlon, wielkie dzięki, właśnie tego mi brakowało, działa super, jeszcze raz wielkie dzięki😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi