2P Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Czy jest możliwość, żeby w atrybucie bloku była nazwa layoutu (Arkusza) jeśli ten blok znajduje się w przestrzeni papieru? Jest możliwość m.inn. podania tytułu rysunku jako wartość atrybutu, a nie widzę tytułu Arkusza. Jakieś pomysły? =2P= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Kiedyś widziałem coś takiego, https://forums.autodesk.com/t5/autocad-lt-forum/titleblock-layout-name-attribute/td-p/8902890 ale nie jestem pewien czy o to chodzi, ale może się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalisko Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia (edytowane) Można wstawić pole tekstowe które pobiera tytuł z nazwy layouta a następnie umieścić to w bloku, ale niestety nie będzie to jako atrybut a pole tekstowe. Korzystam z tego przy numeracji rysunków. Tabelki pobierają ją z nazwy layoutu. Edit to to co kolega wyżej wrzycił, właśnie wszedłem w link Edytowane 8 Kwietnia przez rafalisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyróżniony komentarz pawmal Opublikowano 8 Kwietnia Wyróżniony komentarz Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Coś takiego. W atrybucie można wstawić field. nazwa_arkusza.dwg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2P Opublikowano 8 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Dzięki za odpowiedź! Dokładnie o to chodziło! Tzn, nawet rozwinąłem ten pomysł przy użyciu DIESELa i do różnych atrybutów tabelki rysunkowej (metryczki) lądują odpowiednie obrobione dane o numerze projektu, nazwie branży, nazwie rysunku i numerze rysunku całkowicie automatycznie. Że na to nie wpadłem kilka lat temu, 😉 ;0 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia Wstawię jeszcze filmik jak działa filed w atrybucie. RobS i alf 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez pawmal,
0 reakcji
Pokaż odpowiedź