Jarek Opublikowano 20 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca vernum = "23.20_2023.12.28(#8735-3893c168c16)_x64" (tylko do odczytu) Mam w rysunku kilkadziesiąt multilinii o różnych długościach. Jaki jest najprostszy sposób na obliczenie ich łącznej długości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 20 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca Witam, najprościej chyba rozbić na nowym rysunku i zmierzyć przez LINESUM. Przy multilinii jest zwykle kilka linii i ciężko określić, która linia ma być mierzona czy wewnętrzna, zewnętrzna czy środkowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 20 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca Teoretycznie nie da się zmienić stylu narysowanej multilinii, ale można to zrobić skryptem. https://www.zwcad.pl/ui-szansa/zwpack.html#zmianamulti Jeśli jest to złożona multilinia to można przed pomiarem utworzyć i przypisać inny styl, tak aby móc łatwiej mierzyć. pawmal 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 20 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca Dziękuję za informację. Myślałem, że istnieje możliwość bezinwazyjnego zsumowania multilinii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyróżniony komentarz dmatusz3 Opublikowano 21 Marca Wyróżniony komentarz Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca Proszę spróbować tego lispa ml2.lsp - uruchamia się poleceniem mll2 Lisp mierzy całkowitą długość multilinii i wyniki grupuje według skali. Lisp pochodzi z tego forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 21 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca Dziękuję. Działa. O coś takiego mi chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez dmatusz3,
0 reakcji
Pokaż odpowiedź