beaeska Posted February 21 Report Share Posted February 21 Mam Zwcad 2018 zainstalowanego na Mac'u (odpalany przez Parallers). W momencie kiedy chce przesuwać widok za pomocą wciśniętego scrolla przestaje mi działać łapanie charakterystynych punktów pomimo, że nadal pokazuje, ze opcja jest włączona. Czy jest to kwestia działania przez Parallersa czy może jakiś wewnętrznych ustawień programu? Po urchomieniu rysunku na nowo punkty znowu działają, ale kliknięcie scrolla znowu powoduje ten błąd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted February 21 Report Share Posted February 21 Warto sprawdzić zmienną MBUTTONPAN czy jest ustawiona na 1. Jakie jest vernum? Ostatnia wersja ZWCAD 2018 jest z 16.03.2018r. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beaeska Posted February 21 Author Report Share Posted February 21 Mbuttonpan ustawiony na 1, vernum 2018.03.16(29562)_x64 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beaeska Posted February 21 Author Report Share Posted February 21 Dodam, ze po kliknięciu scrolla znika tez wskaznik z celownikiem 😞 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted February 21 Report Share Posted February 21 Po naciśnięciu rolki znika kursor i powinna pojawić się łapka do przesuwania. Natomiast po zwolnieniu rolki powinien pojawić się ponownie kursor nitkowy. Ja bym podmienił mysz i sprawdził- jeśli taka w ogóle istnieje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beaeska Posted February 21 Author Report Share Posted February 21 5 godzin temu, pawmal napisał: Po naciśnięciu rolki znika kursor i powinna pojawić się łapka do przesuwania. Natomiast po zwolnieniu rolki powinien pojawić się ponownie kursor nitkowy. Ja bym podmienił mysz i sprawdził- jeśli taka w ogóle istnieje. Niestety na innej myszy też ten sam problem, klikam rolkę, nie pojawia się ani łapka, ani kursor, po puszczeniu rolki dodatkowo przestają działać punkty charakterystyczne. Próbowałam regenem naprawić rysunek ale też nie pomaga. Martwi mnie, że to wina jednak innego środowiska w którym jest zainstalowany ZWCad 😞 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted February 22 Report Share Posted February 22 Czy próbowała Pani zainstalować wersję 2024? Może go Pani pobrać z tego linka https://jakicad.pl/pobierz/1237/ZWCAD_2024_SP1.2_PL_64bit_20231228.exe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts