czarnula_100 Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Funkcja trim ( niby proste ) ale coś się pozmieniało. Mam problem następujący w starszych wersjach funkcja trim ( standard) działała w następujący sposób wskazywałam linię do docięcia - ( zatwierdzenie prawym klawiszem myszy) - linia docinana i ..już Teraz wskazuję linię do docięcia - ( zatwierdzenie prawym klawiszem myszy) - (pojawia się okno gdzie muszę potwierdzić enterem i dopiero wskazać linię docinaną - strasznie to "niefajne" zrobiło bo dwa razy muszę potwierdzać zanim dotnę . Czy mam coś źle ustawione? mode: ustawiony na standard , u mnie quick się nie sprawdza czy mogę coś ustawić tak żeby działało tak jak wcześniej? vernum = "24.10_2023.12.28(#8897-0293eb333ba)_x64" wersja angielska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 2 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego a i zauważyłam ze trim i extend są teraz jakby połączone ( jak wybieram mOde w wersji quick to wybierając trim też mam quick mimo że wcześniej miałam ustawiony mOde na standard , według mnie nie tak powinno to działać przecież to są osobne funkcje , jak dla mnie to "ulepszanie" chyba poszło nie w tym kierunku proszę o pomoc😔 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Może chodzi o ustawienie zmiennej TRIMEXTENDMODE? Wartość '0' (zero) to dawne TRIM i EXTEND (wskazujemy linię, która będzie granicą wydłużenia/cięcia potem wybieramy obiekt, który ma zostać wydłużony/przycięty). Wartość '1' to jest obecnie w ZWCad2024 ustawione jako standard, czyli szybka funkcja, bez wskazywania granicy wydłużenia/cięcia. Jest jeszcze wartość '2', ale z tego ustawienia nie korzystałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 2 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego mam ustawione na zero czyli teoretycznie dawne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 2 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego chcę tylko zlikwidować to podwójne zatwierdzanie😔 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego U mnie przy ustawieniu zmiennej na wartość '0' nie wyskakuje żadne okno. Funkcja TRIM/EXTEND działa jak dawniej, czyli wybieram granicę EXT/TRIM, zatwierdzenie i następnie obiekt, który wydłużam/skracam. Może 'reset' profilu pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 2 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego też pomyślałam o resecie profilu ale nie pomogło. chyba muszę odinstalować i zainstalować jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 2 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 3 minuty temu, Chris napisał: U mnie przy ustawieniu zmiennej na wartość '0' nie wyskakuje żadne okno. Funkcja TRIM/EXTEND działa jak dawniej, czyli wybieram granicę EXT/TRIM, zatwierdzenie i następnie obiekt, który wydłużam/skracam. Może 'reset' profilu pomoże? a ma pan 2024 czy 2023 , bo własnie do 2023 wszystko działa ok w 2024 jest ten błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego (edytowane) ZWCAD 2024 PRO - vernum = "24.10_2023.12.28(#8897-0293eb333ba)_x64" (read only) - wersja ENG Edytowane 2 Lutego przez Chris Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 2 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego wygląda na ta samą przesyłam zrzuty ekranu , to okno które mi wyskakuje po kliknięciu potwierdzeniem myszy i wtedy muszę jeszcze raz kliknąc w enter i dopiero wybrać linię przycięcia. Przeinstalowałam już program i to samo, więc przerzuciłam sie na starszą wersję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego (edytowane) Proszę odznaczyć 'ptaszka' w miejscu oznaczonym na czerwono na ponizszym screenie. Po odznaczeniu tej opcji okno menu nie będzie pojawiało się po zatwierdzeniu komendy. Edytowane 2 Lutego przez Chris Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Ewentualnie jeśli używa Pani tej funkcji (rozwijanego menu dla prawego przycisku myszki) to w takim przypadku należy wejść w opcje RIGHT-CLICK CUSTOMIZATION i zmienić ustawienia opcji nr 1 lub nr 2 na poniższym screenie. Najprawdopodobniej opcja nr 2 na ENTER też rozwiąże problem z pojawiającym się menu. dmatusz3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 2 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Bardzo, bardzo, bardzo dziękuję . Wreszcie. Wiedziałam że o jakiegoś " ptaszka" chodziło 😀 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Cieszę się, że udało się rozwiązać problem. Screen wyjaśnił co to za tajemnicze 'okno' pojawiało się ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 2 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Ja to się dopiero zdziwiłam jak "fabrycznie" ustawione było szybkie docinanie (quick) nie mogłam sie ogarnąć pół dnia i też musiałam z pomocy korzystać, człowiek całe życie się uczy( i mam nadzieję że zapamięta) 😅 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnula_100 Opublikowano 17 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego (edytowane) :-) Edytowane 17 Lutego przez czarnula_100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi