BKW Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Zwsoft w nowych aktualizacjach programu zmienił sposób działania polecenia "_AREA". Pierwotnie polecenie to pozwalało na odczyt pola powierzchni oraz obwodu dla polilinii złożonych z jednego odcinka : Po aktualizacji wersji 2023 do SP2.2 oraz wersji 2024 (po wersji 24.00_2023.06.26 czyli od wersji 24.00.2023.08.08) program już na to nie pozwala: Niestety zmiana ta powoduje, że niektóre posiadane przez nas nakładki przestają działać. I tu rodzi się pytanie - czy zmiana ta jest zmianą celową czy przypadkową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Witam, odcinek nie ma powierzchni, ale zwrócę się z zapytaniem do producenta w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BKW Opublikowano 26 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia (edytowane) 22 minuty temu, pawmal napisał: Witam, odcinek nie ma powierzchni, ale zwrócę się z zapytaniem do producenta w tej sprawie. Oczywiście, że nie ma powierzchni. Natomiast jeszcze kilka miesięcy temu miał (i przez kilkanaście lat), więc nie rozumiem Pana wytłumaczenia. EDIT: Idąc Pana tokiem rozumowania proszę mi wytłumaczyć dlaczego w takim razie Polilinia złożona z 2 i więcej odcinków posiada powierzchnię ? Edytowane 26 Stycznia przez BKW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Trudno mówić, że odcinek miał powierzchnię skoro zwracana była wartość 0. Tak jak wspomniałem zapytam w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BKW Opublikowano 26 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 4 minuty temu, pawmal napisał: Trudno mówić, że odcinek miał powierzchnię skoro zwracana była wartość 0. Tak jak wspomniałem zapytam w tej sprawie. Skoro wyświetlała się wartość tzn że odcinek ma powierzchnię - co prawda o WARTOŚCI 0, ale ma. Tak mnie w szkole uczono ;) Mi bardziej chodzi o to, że sama struktura działania procedury związanej z poleceniem AREA jest inna (wyświetlanie błędu zamiast wartości 0) co powoduje przerwanie działania innych procedur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Rozumiem, że funkcja wcześniej była wykonywana, dlatego przekazałem już zagadnienie do ZWSOFT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwonko Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia Generalnie też spotkałem się z tym problemem. Autodesk w nowszych ACAD to też zaktualizował z tego co pamiętam. Jeśli mamy "łamaną" wszystko bedzie ok. Ale jeśli to pojedyncza linia to faktycznie nie ma on pola (no albo jest zerowe). Pojawia się problem. Posypało mi się kilka LISPów z tego tytułu, ale dało się je zaktualizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi