Crea00 Opublikowano 28 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2023 Dzień dobry, Z jakiegoś powodu Linia P13 wygląda u mnie jak linia kropkowana. Proszę o informację jak mogę odbudować/nadmienić/nadpisać styl dla danego typu linii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 28 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2023 Na forum jest kilka porad. Też czasami z tym walczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 30 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Dzień dobry, Proszę sprawdzić globalny współ. skali LTSCALE. Standardowo jest na 1. Można także sprawdzić wstawianie linii do nowego rysunku. Jeśli jest w porządku, to można np. przekopiować obiekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crea00 Opublikowano 30 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Tak wygląda linia P-13 Skopiowanie z innego rysunku powoduje automatycznie następuje powiazanie z linią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crea00 Opublikowano 30 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Ok poradziłem sobie w inny sposób. Zmieniłem nazwę istniejącej linii P-13 na jakąś inną, a następnie wstawiłem linię P-13 przez ZWTraffic. I działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MLE Opublikowano 26 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Jak mnie denerwuje ten program.................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 26 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Proszę pokazać okno definicji linii. Można je wywołać poprzez menu Format --> Rodzaj linii albo polecenie _linetype Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MLE Opublikowano 26 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 a gdzie znajdę zakładkę FORMAT ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MLE Opublikowano 26 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 poleciałem komendą czemu linia P-14 nie jest taka jak powinna?. Niczego nie zmieniałem. Na innym projekcie mam problem z P-13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 26 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 W rysunku może być już wcześniej zdefiniowany styl linii o takiej nazwie (np. jeśli pochodzi z innego programu). Zrobiłem np. pliki z którym utworzyłem styl linii P-13. Teraz jeśli narysujemy linię w takim stylu, będzie to zygzak. Jeśli spróbujemy narysować w ZWTraffic linie P-13 to zostanie zastosowany istniejący w rysunku styl P-13, zostanie również narysowany zygzak. Możemy jednak w stylach linii zmienić nazwę istniejącego stylu linii (obiekty używające go będą wiedziały o zmianie nazwy). Wystarczy wykonać dwuklik na nazwie stylu linii. Po tej zmianie styl P-13 zostanie zdefiniowany na nowo. Włączenie menu górnego. Górne menu możemy włączyć w taki sposób jak pokazałem na filmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi