henrykrojek Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Witam! ZwCad20011 z czerwca. Gdy wpiszę n/w ciąg: -ATTEDIT N N BordUn2 EDYCJA * 1 2 funkcja działa poprawnie. atrybut EDYCJA w bloku BordUn2 zostaje podmieniony z "1" na "2". Natomiast, gdy chcę zrealizować poniższy zapis: -ATTEDIT N N BordUn2 EDYCJA * ; pole puste 2 to atrybut EDYCJA dalej jest pusty, mimo, że jako nowy podaję "2". W ACADzie, nawet w wersji 2000 procedura jest wykonywana poprawnie. Proszę o pomoc.
kruszynski Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Dzień dobry Jaką ma Pan wersję programu? Może Pan to odczytać wpisując polecenie vernum O ile pierwszy przypadek jest jasny, to w drugim mam wątpliwości jaka jest wartość atrybutu przed zmianą? czy jako "Tekst do zmiany" wpisuje Pan ; czy tylko [ENTER]?
henrykrojek Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Jest to wersja standard z 30.06.2011r., numeru w tej chwili nie mogę podać. W tym drugim przypadku wartość atrybutu jest wykasowana (wcześniej, podczas edycji skasowana poleceniem DEL). Do takiego bloku, poprzez w/w procedurę chce wstawić jakąś wartość - wstawianie bezpośrednie poprzez okna działa, ale w skrypcie, nie. Pozdrawiam. H. R.
henrykrojek Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Przepraszam, nie doczytałem - chodzi o ENTER H.R.
Rekomendowane odpowiedzi