henrykrojek Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Witam! ZwCad20011 z czerwca. Gdy wpiszę n/w ciąg: -ATTEDIT N N BordUn2 EDYCJA * 1 2 funkcja działa poprawnie. atrybut EDYCJA w bloku BordUn2 zostaje podmieniony z "1" na "2". Natomiast, gdy chcę zrealizować poniższy zapis: -ATTEDIT N N BordUn2 EDYCJA * ; pole puste 2 to atrybut EDYCJA dalej jest pusty, mimo, że jako nowy podaję "2". W ACADzie, nawet w wersji 2000 procedura jest wykonywana poprawnie. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Dzień dobry Jaką ma Pan wersję programu? Może Pan to odczytać wpisując polecenie vernum O ile pierwszy przypadek jest jasny, to w drugim mam wątpliwości jaka jest wartość atrybutu przed zmianą? czy jako "Tekst do zmiany" wpisuje Pan ; czy tylko [ENTER]? Link to comment Share on other sites More sharing options...
henrykrojek Posted December 16, 2011 Author Report Share Posted December 16, 2011 Jest to wersja standard z 30.06.2011r., numeru w tej chwili nie mogę podać. W tym drugim przypadku wartość atrybutu jest wykasowana (wcześniej, podczas edycji skasowana poleceniem DEL). Do takiego bloku, poprzez w/w procedurę chce wstawić jakąś wartość - wstawianie bezpośrednie poprzez okna działa, ale w skrypcie, nie. Pozdrawiam. H. R. Link to comment Share on other sites More sharing options...
henrykrojek Posted December 16, 2011 Author Report Share Posted December 16, 2011 Przepraszam, nie doczytałem - chodzi o ENTER H.R. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts