Parikon Posted July 20, 2023 Report Share Posted July 20, 2023 Witam. Mam takie pytanie. Potrzebuje rozwiązania jak usprawnić taki kod. private void button_Button_Click(object sender, RoutedEventArgs e) { zza.Document rys = zza.Application.DocumentManager.MdiActiveDocument; try { rys.SendStringToExecute("WG_Button\n", true, false, false); } catch (System.Exception ex) { zza.Application.DocumentManager.MdiActiveDocument.Editor.WriteMessage(ex.ToString()); } } Naciśniecie przycisku wywołuje komendę. Chciałbym aby przed wywołaniem komendy następowało sprawdzenie, czy inna komenda jest aktualnie w użyciu i jeśli tak to ją przerywało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted July 21, 2023 Report Share Posted July 21, 2023 Sprawdzenie czy inne polecenie jest aktywne można zrobić sprawdzając zmienną systemową CMDNAMES Wydaje się, że jej przerwanie to większa trudność. Pewnie można spróbować wysłać ENTER rys.SendStringToExecute("\n", true, false, false); Ale może bardziej odpowiednie będzie ESC czyli ^c^c. Nie próbowałem tego ale tak na szybko znalazłem że taka składnia powinna być OK, rys.SendStringToExecute("\u001b\u001b\n", false, false, true); Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parikon Posted July 21, 2023 Author Report Share Posted July 21, 2023 Dziękuję za pomoc. Sam znalazłem coś takiego i działa zgodnie z założeniem. rys.SendStringToExecute("\x03\x03", false, true, false); kruszynski 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts