Parikon Opublikowano 20 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 Witam. Mam takie pytanie. Potrzebuje rozwiązania jak usprawnić taki kod. private void button_Button_Click(object sender, RoutedEventArgs e) { zza.Document rys = zza.Application.DocumentManager.MdiActiveDocument; try { rys.SendStringToExecute("WG_Button\n", true, false, false); } catch (System.Exception ex) { zza.Application.DocumentManager.MdiActiveDocument.Editor.WriteMessage(ex.ToString()); } } Naciśniecie przycisku wywołuje komendę. Chciałbym aby przed wywołaniem komendy następowało sprawdzenie, czy inna komenda jest aktualnie w użyciu i jeśli tak to ją przerywało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 Sprawdzenie czy inne polecenie jest aktywne można zrobić sprawdzając zmienną systemową CMDNAMES Wydaje się, że jej przerwanie to większa trudność. Pewnie można spróbować wysłać ENTER rys.SendStringToExecute("\n", true, false, false); Ale może bardziej odpowiednie będzie ESC czyli ^c^c. Nie próbowałem tego ale tak na szybko znalazłem że taka składnia powinna być OK, rys.SendStringToExecute("\u001b\u001b\n", false, false, true); Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parikon Opublikowano 21 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 Dziękuję za pomoc. Sam znalazłem coś takiego i działa zgodnie z założeniem. rys.SendStringToExecute("\x03\x03", false, true, false); kruszynski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi