czarnula_100 Posted April 11 Report Share Posted April 11 zaktualizowałam 2023 do vernum = "23.20_2022.12.03(#4996-a5f007e30b8)_x64" (read only) Niestety w wersji angielskiej nie odpala się wstążka porównywania plików w formie przedstawionej na stronie. Pozostała stara wersja wyświetlania. Może to mało istotne, nie mniej nie mogę przetestować tej "nowości" . Coś źle robię, czy tak po prostu jest? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted April 11 Report Share Posted April 11 Proszę upewnić się, że zmienna FCMPSTATE = 1 Proszę otworzyć pierwszy plik do porównania a następnie wywołać polecenie FCMP i wskazać drugi plik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarnula_100 Posted April 11 Author Report Share Posted April 11 (edited) Działa. Przede wszystkim miałam FCMPSTATE = 0, i otwierałam oba pliki z polecenia file compare nie wiedziałam że najpierw trzeba otworzyć jeden a potem przez FCMP drugi. Edited April 11 by czarnula_100 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin_S Posted April 12 Report Share Posted April 12 w architecture 2022 tego okna nie mam mimo FCMPSTATE = 1 mam to: jak to zmienić by mieć jak architecture 2019: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin_S Posted April 12 Report Share Posted April 12 ze szkolenia na YOUTUBE Mateusza .... jest po "staremu" w architecture 2022 po FCMPSTATE = 0 czyli 2 sposoby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted April 12 Report Share Posted April 12 Tak, FCMPSTATE = 0 to starszy tryb porównania. W ZWCAD 2024 dodaliśmy kolejne możliwości do funkcji porównywania plików. Więcej szczegółów w fimie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts