Ukrywanie warstw

MLE

Recommended Posts

• 1 month later...

Kilku użytkowników podpowiedziało nam, że poszczególne elementy warstw można przesunąć na warstwy odpowiadające ich kolorom. Dzięki temu ułatwimy konfigurację wydruku np przypisując różne style wydruku do poszczególnych kolorów. Pomoże to też we współpracy z innymi aplikacjami.

Z drugiej strony rozumiem że wyłączanie warstw dla poszczególnych kolorów jest kłopotliwe, a dodatkowo wyłączenie kolorów, spowoduje wyłączenie wszystkich znaków, nie tylko jak w tym przykładzie projektowanych, ale również pozostałych.

Zastanawiam się jak w tej sytuacji można zrobić, żeby zarówno nie utracić możliwości konfiguracji kolorów jak ja ułatwić wyłączanie poszczególnych znaków.

Proszę napisać coś więcej, do czego chce Pan wykorzystać wyłączanie poszczególnych znaków? Czy to potrzebne do wydruku? czy chce Pan coś zliczać? jakieś zestawienie? Może uda się opracować jakieś rozwiązanie które umożliwi osiągnięcie zamierzonego przez Pana celu.

6 godzin temu, kruszynski napisał:

Proszę napisać coś więcej, do czego chce Pan wykorzystać wyłączanie poszczególnych znaków? Czy to potrzebne do wydruku? czy chce Pan coś zliczać? jakieś zestawienie? Może uda się opracować jakieś rozwiązanie które umożliwi osiągnięcie zamierzonego przez Pana celu.

Np. gdy na jednym rysunku robię i stałą i czasówkę, a na wydruku chcę puścić je oddzielnie. Albo gdy chcę zmienić tylko znaki istniejące lub poziome. zastanawiam się czy jakby włączyć bloki to czy znikną całe razem z opisami.

Edited by MLE