Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

vernum = "2018.03.16(29562)_x64"

Dzień dobry.

Mam problem z liniami odniesienia. W rysunku z podłączonym xrefem z liniami odniesienia nie zachowują one wyglądu jak w oryginalnym rysunku.

Konkretnie, linie wskazujące są odsunięte o wskazanego elementu. Jak to można zmienić aby wyświetlały się jak w oryginale?

Opublikowano

Visretain=1

W rysunku oryginalnym linie odniesienia wyświetlają się prawidłowo. Gdy podłączę rysunek z tymi liniami odniesienia jako xref do innego rysunku linie wskazujące odsuwają się od wskazanego elementu. Wszystkie inne parametry jak np. używana czcionka i inne ustawienia w odnośniku wyświetla się prawidłowo.

Opublikowano

To jest rysunek planu zagospodarowania. Sprawdziłem jest płaski. Linie odniesienia wskazują wpusty deszczowe. Domyślam się, że ulega zmianie jakiś parametr np. odsunięcie czy coś takiego ale nie wiem jak to poprawić.

Opublikowano

Dziękuję za pomoc. Zamykam temat. Mój problem wiązał się z ustawieniami wielkości strzałki w pliku źródłowym. W przypadku ustawienia braku strzałki w odnośniku a pozostawieniu w wyborze wielkości grotu strzałki np. 4 jednostek to w xrefie występowała u mnie ta różnica. Rozwiązaniem było ustawienie wielkości grotu na 0.

• dmatusz3 zmienił(a) tytuł na Problem z linią odniesienia [rozwiązny]
  • dmatusz3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.