Jarek Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 vernum = "2018.03.16(29562)_x64" Dzień dobry. Mam problem z liniami odniesienia. W rysunku z podłączonym xrefem z liniami odniesienia nie zachowują one wyglądu jak w oryginalnym rysunku. Konkretnie, linie wskazujące są odsunięte o wskazanego elementu. Jak to można zmienić aby wyświetlały się jak w oryginale? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 Jaka jest wartość zmiennej visretain w rysunku głównym (0/1)? Proszę zmienić tę wartość, zapisać rysunek z inną nazwą, zamknąć i otworzyć ponownie. Czy otwierając XREF-a samego (nie w bieżącym rysunku) też tak się wyświetla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 14 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 Visretain=1 W rysunku oryginalnym linie odniesienia wyświetlają się prawidłowo. Gdy podłączę rysunek z tymi liniami odniesienia jako xref do innego rysunku linie wskazujące odsuwają się od wskazanego elementu. Wszystkie inne parametry jak np. używana czcionka i inne ustawienia w odnośniku wyświetla się prawidłowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 A czy te XREF jest "płaski"? Bo wygląda, jakby po wstawieniu do rysunku 2D, zmieniała się płaszczyzna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 14 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 To jest rysunek planu zagospodarowania. Sprawdziłem jest płaski. Linie odniesienia wskazują wpusty deszczowe. Domyślam się, że ulega zmianie jakiś parametr np. odsunięcie czy coś takiego ale nie wiem jak to poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 Proszę przesłać rysunek na pomoc@zwcad.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 14 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 Dziękuję za pomoc. Zamykam temat. Mój problem wiązał się z ustawieniami wielkości strzałki w pliku źródłowym. W przypadku ustawienia braku strzałki w odnośniku a pozostawieniu w wyborze wielkości grotu strzałki np. 4 jednostek to w xrefie występowała u mnie ta różnica. Rozwiązaniem było ustawienie wielkości grotu na 0. dmatusz3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi