vacum Posted February 3, 2021 Report Share Posted February 3, 2021 (edited) Cześć wszystkim, Mam problem z publikacją layoutów do PDF. Jako, że mam do publikacji wiele plików zawierających po kilkadziesiąt arkuszy to zazwyczaj eksportowałem je do pliku pdf poprzez zaznaczenie wszystkich arkuszy, następnie prawym i "Publikuj wybrane układy". W taki oto sposób scalałem wszystkie arkusze do jednego pliku pdf. Od pewnego czasu mam jednak pewien problem - podczas publikacji do PDF rozjeżdżają mi się niektóre napisy (z szablonu) tak jak na załączonym zdjęciu. Co ciekawe - nie ma tego problemu podczas drukowania pojedynczego arkusza (drukuj -> microsoft print do pdf). Jakieś pomysły? vernum = "2019.10.15(50662)_x64" Edited February 3, 2021 by vacum Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted February 3, 2021 Report Share Posted February 3, 2021 Proszę w pierwszej kolejności ustawić wydruk czcionek jako grafikę. Można także jako drukarkę ustawić Microsoft Print to PDF i wybrać przy publikowaniu opcję Drukarka zamiast PDF. Rozwiązaniem jest też pobranie i zainstalowanie nowszej wersji. vacum and kruszynski 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vacum Posted February 3, 2021 Author Report Share Posted February 3, 2021 Dziękuję bardzo! Pomogła zmiana konfiguracji wydruku czcionki jako grafikę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts