Anna Jablonska-Lisinska Posted December 28, 2020 Report Share Posted December 28, 2020 Witam Wszystkich, Pierwszy raz korzystam z Forum. Chciałam opanować tworzenie bloków dynamicznych z dołożonymi atrybutami i już na dzień dobry napotkałam problemy. Korzystam z ZWCAD 2019 wersja profesjonalna w języku polskim. Problem polega na tym, że po stworzeniu bloku i wejściu do edytora bloku nie wyświetla mi się paleta z parametrami, nie jestem pewna, ale chyba nazywa się to :"paleta narzędzi autorskich". W wersji angielskiej "authoring palettes". Nie jestem w stanie dodać żadnych elementów dynamicznych do bloku. Może ktoś wie czy da się tę paletę włączyć jakąś komendą? Może gdzieś na forum jest ten problem poruszany? Wrzucam print screen z zawartością dostępnych w moim edytorze bloków opcji. Będę wdzięczna za pomoc. Ania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted December 28, 2020 Report Share Posted December 28, 2020 Dzień dobry, Jaka wersja programu? Proszę wpisać vernum w linii poleceń. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anna Jablonska-Lisinska Posted December 28, 2020 Author Report Share Posted December 28, 2020 Dzień dobry, Już wyjaśniłam sprawę telefonicznie przez pomoc zdalną. Faktycznie mam wersję, która nie obsługuje bloków. Dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s1016 Posted December 28, 2020 Report Share Posted December 28, 2020 To poproszę informację, które wersje to obsługują. Ostatnio też przeleciałem kilka instalek w poszukiwaniu możliwości tworzenia bloków dynamicznych i nie znalazłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin_S Posted December 28, 2020 Report Share Posted December 28, 2020 o ile pamiętam, 1 wydanie wersji 2019 ma edytor, potem zablokowano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anna Jablonska-Lisinska Posted December 29, 2020 Author Report Share Posted December 29, 2020 Witam, Bloki dynamiczne działają w wersji 2019 wydanej w sierpniu 2018 roku, pobranej ze strony jakicad.pl Choć jak sprawdzam datę bezpośrednio w programie, to wskazuje datę lipcową 2018.07.26(35476)x64 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts