Anna Jablonska-Lisinska Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Witam Wszystkich, Pierwszy raz korzystam z Forum. Chciałam opanować tworzenie bloków dynamicznych z dołożonymi atrybutami i już na dzień dobry napotkałam problemy. Korzystam z ZWCAD 2019 wersja profesjonalna w języku polskim. Problem polega na tym, że po stworzeniu bloku i wejściu do edytora bloku nie wyświetla mi się paleta z parametrami, nie jestem pewna, ale chyba nazywa się to :"paleta narzędzi autorskich". W wersji angielskiej "authoring palettes". Nie jestem w stanie dodać żadnych elementów dynamicznych do bloku. Może ktoś wie czy da się tę paletę włączyć jakąś komendą? Może gdzieś na forum jest ten problem poruszany? Wrzucam print screen z zawartością dostępnych w moim edytorze bloków opcji. Będę wdzięczna za pomoc. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Dzień dobry, Jaka wersja programu? Proszę wpisać vernum w linii poleceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna Jablonska-Lisinska Opublikowano 28 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Dzień dobry, Już wyjaśniłam sprawę telefonicznie przez pomoc zdalną. Faktycznie mam wersję, która nie obsługuje bloków. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s1016 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 To poproszę informację, które wersje to obsługują. Ostatnio też przeleciałem kilka instalek w poszukiwaniu możliwości tworzenia bloków dynamicznych i nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 o ile pamiętam, 1 wydanie wersji 2019 ma edytor, potem zablokowano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna Jablonska-Lisinska Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Witam, Bloki dynamiczne działają w wersji 2019 wydanej w sierpniu 2018 roku, pobranej ze strony jakicad.pl Choć jak sprawdzam datę bezpośrednio w programie, to wskazuje datę lipcową 2018.07.26(35476)x64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi