Pablo Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 Problem dotyczy osób, które mają styczność z pisaniem w LISP i/lub wykorzystują nakładki. Zarówno ZWCAD 2010 i 2011 z punktu widzenia programistycznego ma 1 bardzo nieprzyjemna wadę. Mianowicie program pamięta i używa zmienne globalne dla całej sesji. Jeśli mamy otwartych kilka rysunków, to po przełączeniu między nimi dysponujemy jednymi zmiennymi globalnymi, co w praktyce oznacza, że pewne ustawienia dokonane wcześniej przenoszą się na inne rysunki. Oczywiście w pierwowzorze (AutoCAD) każdy otwarty rysunek ma własne zmienne globalne. Jeśli jest taka możliwość proszę o zgłoszenie twórcom programu tej rozbieżności z AutoCADem. A dla wszystkich piszących w LISP - przestroga:)
kruszynski Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 Napotkałem już wcześniej na ten problem i wówczas zgłosiłem sprawę producentom.
Pablo Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 Dzięki za szybką odpowiedź. A jaki jest status tego zgłoszenia? Wiadomo może czy mają w ogóle w planie zabranie się za ten temat?
kruszynski Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zapytam jaki jest status i przewidywany czas opracowania. Kiedy otrzymam odpowiedź, przekażę ją Proszę o cierpliwość
kruszynski Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Otrzymałem odpowiedź w sprawie statusu tej sprawy, została ona oznaczona numerem 12829. Z odpowiedzi wynika, że sprawa jest analizowana. Nie udało mi się uzyskać dokładniejszych informacji o przewidywanym terminie realizacji tego zgłoszenia.
Rekomendowane odpowiedzi