Pablo Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Problem dotyczy osób, które mają styczność z pisaniem w LISP i/lub wykorzystują nakładki. Zarówno ZWCAD 2010 i 2011 z punktu widzenia programistycznego ma 1 bardzo nieprzyjemna wadę. Mianowicie program pamięta i używa zmienne globalne dla całej sesji. Jeśli mamy otwartych kilka rysunków, to po przełączeniu między nimi dysponujemy jednymi zmiennymi globalnymi, co w praktyce oznacza, że pewne ustawienia dokonane wcześniej przenoszą się na inne rysunki. Oczywiście w pierwowzorze (AutoCAD) każdy otwarty rysunek ma własne zmienne globalne. Jeśli jest taka możliwość proszę o zgłoszenie twórcom programu tej rozbieżności z AutoCADem. A dla wszystkich piszących w LISP - przestroga:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Napotkałem już wcześniej na ten problem i wówczas zgłosiłem sprawę producentom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Dzięki za szybką odpowiedź. A jaki jest status tego zgłoszenia? Wiadomo może czy mają w ogóle w planie zabranie się za ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zapytam jaki jest status i przewidywany czas opracowania. Kiedy otrzymam odpowiedź, przekażę ją Proszę o cierpliwość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Otrzymałem odpowiedź w sprawie statusu tej sprawy, została ona oznaczona numerem 12829. Z odpowiedzi wynika, że sprawa jest analizowana. Nie udało mi się uzyskać dokładniejszych informacji o przewidywanym terminie realizacji tego zgłoszenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi