swazy Posted November 16, 2020 Report Share Posted November 16, 2020 Dobry wieczór, Mam takie szybkie pytanko. Myślę, że sprawa jest banalna, ale nie mogę tego nigdzie znaleźć. No więc: jaką komendą da się zmienić widoczność danej warstwy w tablicy? (setq LAY (tblsearch "layer" "zbrojenie_linie" )) (setq LAY (subst (cons 62 -8 )(assoc 62 LAY) LAY)) (entmod LAY ) Chciałem w ten sposób, ale program [ZW-Cad 2020] nie współpracuje. Pozdrawiam 😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted November 17, 2020 Report Share Posted November 17, 2020 Szybkie pytanko szybka odpowiedź: (command "_layer" "_off" "zbrojenie_linie" "") Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojacek Posted November 17, 2020 Report Share Posted November 17, 2020 (edited) 6 godzin temu, swazy napisał: Dobry wieczór, Mam takie szybkie pytanko. Myślę, że sprawa jest banalna, ale nie mogę tego nigdzie znaleźć. No więc: jaką komendą da się zmienić widoczność danej warstwy w tablicy? (setq LAY (tblsearch "layer" "zbrojenie_linie" )) (setq LAY (subst (cons 62 -8 )(assoc 62 LAY) LAY)) (entmod LAY ) Chciałem w ten sposób, ale program [ZW-Cad 2020] nie współpracuje. Pozdrawiam 😉 Byłoby dziwne gdyby wpółpracował. Lista z tblsearch nie jest poprawną listą dla entmod. Użyj tu formy entget + tblobjname. Zobacz: (setq e (tblobjname "layer" "zbrojenie_linie" )) (setq d (entget e)) (entmod (subst (cons 62 -8)(assoc 62 d) d)) a to prowadzić może do bardziej ogólnej funkcji: (defun LayOnOff (Lay / e d) (if (setq e (tblobjname "LAYER" Lay)) (progn (setq d (entget e)) (setq d (subst (cons 62 (* -1 (cdr (assoc 62 d))) ) (assoc 62 d) d) ) (entmod d) ) ) ) Funkcja steruje widocznością warstwy podanej jako jej argument tak jak przełącznik, wywołaj kolejno: (LayOnOff "zbrojenie_linie") Edited November 17, 2020 by kojacek perlon, kruszynski and swazy 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
swazy Posted December 16, 2022 Author Report Share Posted December 16, 2022 Dawno mnie tu nie było i nie podziękowałem... Dziękuję więc! Kupa wiedzy na tym forum mieszka zaprawdę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts