gruzin Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Mam problem ze stworzeniem stylu linii lispem: (if (tblsearch "Ltype" "IS_osie_v003") (print "Jest styl linii IS_osie_v003") (progn (command "_-linetype" "_c" "IS_osie_v003" "profilek.lin" "linia kreska kropka __ . __ . __ . __ . __ . __ . __ . " "9,-3,0.01,-3") (command "_-linetype" "_l" "IS_osie_v003" "profilek" "") );progn );if część kodu w poleceniu (progn....) nie działa właściwie (nie tak jak bym chciał). pierwsze command tworzy w pliku profilek.lin styl linii IS_osie_v003 ale jeżeli taki plik juz istnieje to wywala błąd Czy nie dałoby się stworzyć stylu linii tylko w pliku w którym się pracuje? Bez zapisywania tego w plikach .lin ? Bardzo by mi takie rozwiązanie pasowało, ale nie znalazłem sposobu na to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Nie spotkałem się z tworzeniem takiego tymczasowego stylu linii. Postaram się jeszcze coś znaleźć, jeśli mi się uda, zamieszczę tu informację. A dlaczego chce Pan tworzyć takie typy linii bez pliku lin? Jaki jest komunikat błędu jaki Panu się wyświetla? A może wystarczyłoby, żeby miał Pan plik. W nim zdefiniowane wszystkie potrzebne typy linii i wystarczy wczytywać potrzebne. Czy konieczne jest ich tworzenie w czasie działania programu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Problem rozwiązałem dokładnie w ten sposób jak Pan sugeruje czyli razem z plikiem .lsp mam drugi .lin i nie staram się już tworzyć pliku lin tylko wczytuję potrzebne linie. Na początku chciałem aby nie było dodatkowych plików, ale chyba są niezbędne :-) Moje początkowe założenie wzięło się stąd, że jak kopiujemy linie między plikami to nie tworzy się żaden plik .lin a definicja linii kopiowanej jest od razu wklejana do pliku docelowego (chyba że się mylę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi