gruzin Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Na stronie: http://www.zwcad.org/products_download_list.php?id=117 jest już do ściągnięcia i testowania Zwcad 2011 BETA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Na stronie: http://www.zwcad.org/products_download_list.php?id=117jest już do ściągnięcia i testowania Zwcad 2011 BETA ktoś to już odpalił? strach testować to przed końcem roku, kiedy to sprzęt ma pracować na 150% normy.. pokrótce przeczytałam niby co umie więcej niż 2010, mam pytania w związku z tym: Jak działa eksport tabeli z Excela, tzn, do tej pory wklejanie z Excela dużych tabel metodą ctl+c + clt "obiekt dwg" trzeba było robić kawałkami, ponieważ zw miał ograniczenia co do wielkości tabel .. no i trochę było zabawy potem w sklejanie tych kawałków i ogólną edycję.. czy teraz to działa sprawniej? Duże mam na myśli np powyżej 20 kolumn i ponad 100 wierszy o co chodzi z narzędziem przyciąganie (magnes) snap? co on niby robił czego nie robił snap do tej pory? narzędzie leader, nie dyskutuje bo go nie było.. a teraz jest rysunek parametryczny - czy działa podobnie jak w acadzie 2010? czy rysunki parametryczne z acada2010 są bez strat odczytywane w zwcadzie 2011i? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 28 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Ja zainstalowałem, pobawiłem się, obejrzałem co jest ale nic dokładnie nie testowałem. Normalnie pracuję na Zwcad2010 a 2011 zamierzam sobie wieczorkami potestować (instaluje się oczywiście jako oddzielny program i może być zainstalowany równolegle do innych wersji). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Dejryng Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Witam, Dziś testuje nowego ZWCada 2011. Na pierwszy ogien przetestowałem polecenie FILDS. Moja opinia : :mrgreen: super że są, ale czemu nie można odczytać z obiektu powierzchni ? :evil: Dla mnie zaletą Fildsów w AutoCadzie była możliwość "powiązania" pola w tabelce z obwiednia pomieszczenia ( polilinią ) - Dawało to efekt "żywej" tabeli, która aktualizuje się w momencie zmiany obwiedniej. Wymiary Parametryczne : Nie używałem tego w AutoCadzie - fajnie, że jest coś takiego. Szkoda, że po zapisaniu obiektu z parametrami jako blok wszystko zamienia się w zwykłe linie wymiarowe. Kiedy będą bloki parametryczne ? Narazie kończe ;) Pozdrawiam Tymon Dejryng Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 1. Wersja beta przeznaczona jest generalnie do testów i zapoznania się z nowościami. Może być niestabilna, choć przyznam, że nie stwierdziliśmy niczego takiego. 2. Tabelki postaramy się sprawdzić i opisać pod kątem dużych tabel. 3. Odnośnie magnetu wstawię wkrótce film ilustrujący jego działanie. 4. Odnośnie wymiany parametrycznej, to nie jestem w stanie tego jeszcze stwierdzić. 5. FIELDS - czekamy jeszcze na informacje od producenta. 6. Bloki parametryczne - do wprowadzenia bloków brakuje jeszcze edytora bloków parametrycznych. Nie jestem w stanie określić kiedy zostanie utworzony. Temat zamykam, ponieważ istnieje inny wątek na forum o ZWCAD 2011 beta. Bardzo proszę o dalsze wpisy w tym wątku http://forum.projektuje.net/zwcad-2011-beta-vt379.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi