Chris Posted October 1, 2020 Report Share Posted October 1, 2020 (edited) ZWCAD 2021 vernum = "2020.09.22(59468)_x64" (read only) Ostatnio dość często zdarza mi się łapać kursorem za metkę śledzenia (SMARTTRACK TOOLTIPS). Czy takie zachowanie programu jest prawidłowe? PS. Zauważyłem jeszcze jeden problem z metką polecenia SMARTTRACK. Przy wprowadzaniu dynamicznym metka czasami pokrywa się z metkami DYNINPUT i zasłania je. Oba problemy dotyczyły również poprzedniej wersji ZWCADA. Nagrywaj_2020_10_01_18_09_05_271.mp4 Edited October 1, 2020 by Chris Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted October 2, 2020 Report Share Posted October 2, 2020 19 godzin temu, Chris napisał: Ostatnio dość często zdarza mi się łapać kursorem za metkę śledzenia (SMARTTRACK TOOLTIPS). Próbowaliśmy ale nie udało nam się tego powtórzyć. Będziemy obserwować. 19 godzin temu, Chris napisał: Przy wprowadzaniu dynamicznym metka czasami pokrywa się z metkami DYNINPUT i zasłania je. Tak, dziękuję, prześlemy informacje do ZWSOFT. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris Posted October 2, 2020 Author Report Share Posted October 2, 2020 1 godzinę temu, dmatusz3 napisał: Próbowaliśmy ale nie udało nam się tego powtórzyć. Będziemy obserwować. Czy rodzaj myszki lub jej rozdzielczość pracy może mieć znaczenie w tym przypadku? Obecnie pracuję na gryzoniu Logitech G604, DPI ustawione jest na wartość 3600. Przy takiej rozdzielczości wskaźnik przesuwa się po ekranie dość szybko i czasami odnoszę wrażenie, jakby program nie nadążał z wykonywaniem poleceń/wskazań. Przy włączonej komendzie DYNINPUT widoczne jest zawieszanie się programu. Dobrze widać to np. przy rysowaniu prostokąta. Program nie rysuje prostokąta płynnie, tylko 'przycina i przeskakuje' w miejsce, w którym jest wskaźnik po przycięciu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris Posted December 11, 2020 Author Report Share Posted December 11, 2020 Dnia 1.10.2020 o 18:18, Chris napisał: Ostatnio dość często zdarza mi się łapać kursorem za metkę śledzenia (SMARTTRACK TOOLTIPS). czy ktoś jeszcze ma problem jak w powyższym cytacie? U mnie notorycznie kursorem łapię metkę SMARTRACK TOOLTIPS. Odnoszę wrażenie, że metka nie nadąża za kursorem i przez to występuje efekt złapania metki. Upierdliwe o tyle, że w trakcie wykonywania polecenia po najechaniu na metkę kursor przestaje być aktywny w modelu i zachowuje się jak 'zwykły' kursor (jakp przy wyborze poleceń za pomocą ikon)... Działam na dużej rozdzielczości myszki (DPI 3600) i może to jest powód, po prostu program nie nadąża z przenoszeniem kursora... Sprawdzałem w konkurencyjnych cadach AC i BC i w żadnym nie udało mi się tego powtórzyć. W ZWCadzie bez problemów mogę złapać metkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts