Chris Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 (edytowane) ZWCAD 2021 vernum = "2020.09.22(59468)_x64" (read only) Ostatnio dość często zdarza mi się łapać kursorem za metkę śledzenia (SMARTTRACK TOOLTIPS). Czy takie zachowanie programu jest prawidłowe? PS. Zauważyłem jeszcze jeden problem z metką polecenia SMARTTRACK. Przy wprowadzaniu dynamicznym metka czasami pokrywa się z metkami DYNINPUT i zasłania je. Oba problemy dotyczyły również poprzedniej wersji ZWCADA. Nagrywaj_2020_10_01_18_09_05_271.mp4 Edytowane 1 Października 2020 przez Chris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 19 godzin temu, Chris napisał: Ostatnio dość często zdarza mi się łapać kursorem za metkę śledzenia (SMARTTRACK TOOLTIPS). Próbowaliśmy ale nie udało nam się tego powtórzyć. Będziemy obserwować. 19 godzin temu, Chris napisał: Przy wprowadzaniu dynamicznym metka czasami pokrywa się z metkami DYNINPUT i zasłania je. Tak, dziękuję, prześlemy informacje do ZWSOFT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 2 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 1 godzinę temu, dmatusz3 napisał: Próbowaliśmy ale nie udało nam się tego powtórzyć. Będziemy obserwować. Czy rodzaj myszki lub jej rozdzielczość pracy może mieć znaczenie w tym przypadku? Obecnie pracuję na gryzoniu Logitech G604, DPI ustawione jest na wartość 3600. Przy takiej rozdzielczości wskaźnik przesuwa się po ekranie dość szybko i czasami odnoszę wrażenie, jakby program nie nadążał z wykonywaniem poleceń/wskazań. Przy włączonej komendzie DYNINPUT widoczne jest zawieszanie się programu. Dobrze widać to np. przy rysowaniu prostokąta. Program nie rysuje prostokąta płynnie, tylko 'przycina i przeskakuje' w miejsce, w którym jest wskaźnik po przycięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 11 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Dnia 1.10.2020 o 18:18, Chris napisał: Ostatnio dość często zdarza mi się łapać kursorem za metkę śledzenia (SMARTTRACK TOOLTIPS). czy ktoś jeszcze ma problem jak w powyższym cytacie? U mnie notorycznie kursorem łapię metkę SMARTRACK TOOLTIPS. Odnoszę wrażenie, że metka nie nadąża za kursorem i przez to występuje efekt złapania metki. Upierdliwe o tyle, że w trakcie wykonywania polecenia po najechaniu na metkę kursor przestaje być aktywny w modelu i zachowuje się jak 'zwykły' kursor (jakp przy wyborze poleceń za pomocą ikon)... Działam na dużej rozdzielczości myszki (DPI 3600) i może to jest powód, po prostu program nie nadąża z przenoszeniem kursora... Sprawdzałem w konkurencyjnych cadach AC i BC i w żadnym nie udało mi się tego powtórzyć. W ZWCadzie bez problemów mogę złapać metkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi