dmatusz3 Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 W ZWCAD 2021 możemy importować pliki IFC. Opis oraz potrzebna biblioteka dostępna jest tutaj: https://www.zwcad.pl/help/zwcad-help/ifcimport.html Cytuj
Martin_S Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 Czy podobna technologia będzie też w ZWCAD ARCHITECTURE 2021? Cytuj
perlon Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2020 No i gitara. Import działa co w systemach CAD nie jest tak powszechne. Jak dla mnie super bo wymieniam modele i do tej pory prosiłem kolegę z AC architecture żeby mi to wciągnął do dwg'a. Jak widzę są tworzone poliface mesh'e. Czy jest opcja na solidy? Cytuj
perlon Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2020 A i jeszcze jedno. Jaką wersję IFC obsługuje import, bo zapuściłem jakiś zewnętrzny plik, który dostałem z tekli i nie zaczytały się niektóre elementy, a widać je w przeglądarce BIM Vision Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 8 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2020 9 godzin temu, Martin_S napisał: Czy podobna technologia będzie też w ZWCAD ARCHITECTURE 2021? Na przyszłych wersjach branżowych 2021 biblioteka będzie działać również. 21 minut temu, perlon napisał: Czy jest opcja na solidy? Niestety nie. To jest wczesna wersja biblioteki. 10 minut temu, perlon napisał: Jaką wersję IFC obsługuje import, bo zapuściłem jakiś zewnętrzny plik, który dostałem z tekli i nie zaczytały się niektóre elementy, a widać je w przeglądarce BIM Vision Nie wiem, ale spróbuję się dowiedzieć. Czy można prosić o podesłanie takiego pliku IFC do analizy? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi