dmatusz3 Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 W ZWCAD 2021 możemy importować pliki IFC. Opis oraz potrzebna biblioteka dostępna jest tutaj: https://www.zwcad.pl/help/zwcad-help/ifcimport.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Czy podobna technologia będzie też w ZWCAD ARCHITECTURE 2021? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIBB1991 Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 A eksport? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 No i gitara. Import działa co w systemach CAD nie jest tak powszechne. Jak dla mnie super bo wymieniam modele i do tej pory prosiłem kolegę z AC architecture żeby mi to wciągnął do dwg'a. Jak widzę są tworzone poliface mesh'e. Czy jest opcja na solidy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 A i jeszcze jedno. Jaką wersję IFC obsługuje import, bo zapuściłem jakiś zewnętrzny plik, który dostałem z tekli i nie zaczytały się niektóre elementy, a widać je w przeglądarce BIM Vision Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 8 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 9 godzin temu, Martin_S napisał: Czy podobna technologia będzie też w ZWCAD ARCHITECTURE 2021? Na przyszłych wersjach branżowych 2021 biblioteka będzie działać również. 21 minut temu, perlon napisał: Czy jest opcja na solidy? Niestety nie. To jest wczesna wersja biblioteki. 10 minut temu, perlon napisał: Jaką wersję IFC obsługuje import, bo zapuściłem jakiś zewnętrzny plik, który dostałem z tekli i nie zaczytały się niektóre elementy, a widać je w przeglądarce BIM Vision Nie wiem, ale spróbuję się dowiedzieć. Czy można prosić o podesłanie takiego pliku IFC do analizy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Poszło na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi