janusz50 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zainstalowałem nową wersję 2008i. Próbowałem wydrukować rysunek na którym występują obiekty wypełnione wzorem solid w różnych kolorach. W panelu wydruku wybrałem styl monohrome.ctb, ustawiłem wszystkie kolory na white, niestety na wydruku wszystkie wypełnienia solid wyszły w takich kolorach jak na ekranie. Zjawisko to nie występuje dla obiektów rysowanych komendą 2DSolid - tu kolor da się ustawić na panelu wydruku. Proszę napisać czy ja coś robię nie tak czy coś nie tak z programem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angelixx Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Mam podobny problem hatch solid drukuje się na kolorowo, i nic nie daje ustawienie go w ctb jako czarne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Witam, sprawdziłem, faktycznie tak jest. Zapytam supportu u producenta. Może trzeba coś przełączyć. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauer Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 czy support producenta coś odpowiedział w tej prawie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banseno Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Pracuję sobie w AutoCADzie kilka lat ale nigdy nie udało mi się tego typu wypełnień wydrukować używając stylu monochrome.ctb W AutoCADzie gradient też się drukuje w kolorze niezależnie od ustawień. Prawdopodobnie ustawienia są tylko trzymane dla wektorów a wypełnienie jest traktowane jak raster i drukowane w kolorze. Pozostaje ustawić w sterowniku drukarki wydruk w odcieniach szarości i będzię z głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz50 Opublikowano 28 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Chodzi o solid a nie gradient. Na Autocadzie 2000 działało jak należy. Pozatym to programiści od ZWCAD muszą jeszcze popracować nad tym problemem. Kreskowanie często nie działa prawidłowo. Często nie chce zakreskować jakiegoś bardziej skomplikowanego kształtu jak też kreskowanie nie zawsze pokrywa się dokładnie z konturem kreskowanego obiektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Potwierdzam kreskowania czasem nie pokrywa się z obszarem wskazanym. Również solid jest kolorowy na wydrukach monochrome.ctb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Witam, problem z drukowaniem wypełnienia typu SOLID, zostanie wkrótce poprawiony. Natomiast jeśli chodzi o gradient, to nie wiem jeszcze, czy istnieje możliwość zmiany programu w taki sposób, aby powiązać go ze stylem wydruku. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angelixx Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 ... a niedokładnie zakreskowanie ( niepokrywanie lini) o którym wspominają Janusz 50 i KBR, czy coś się zmieni. Przy małych skalach to nie jest może taki problem ale przy dużych już tak (detale, etc.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Witam, proszę o podanie numeru wersji programu w jakiej występuje problem z niedokładnym kreskowaniem. Ewentualnie proszę też o przesłanie pliku dwg z takim kreskowaniem. Nie udało mi się uzyskać takiego przypadku, być może kreskowałem mniej skomplikowane obszary. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi