angelixx Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Mam problem z konwersją plików z autocada do zwcada. Chodzi o to,że w autocadzie czcionki cadowskie : simplex, romant, romans etc. zawierają polskie litery , po konwerscji do zwcada - te same czcionki lub ich zamienniki ( podobnie nazwane ) już nie !!!! :roll: . Nie da się coś z tym zrobić? Przerabianie opisów na rysunkach nie bardzo mi się uśmecha. Poza tym jak do tej pory nie mam większych zastrzeżeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Proszę o informację, w jakiej wersji programu występują te problemy. O tym jak odczytać numer wersji jest opisane tutaj: http://www.zwcad.pl/pytanie.html Problem z czcionkami występował w wersji 2008 wypuszczonej w grudniu. Z tego linka można pobrać zestaw czcionek do wersji 2008 (rozmiar ~12MB): http://www.zwcad.pl/ftp/Fonts.rar Należy wejść do katalogu ZwCADa, i zmienić nazwę istniejącego katalogu Fonts na np. Fonts.old. Pobrany plik z powyższego adresu należy rozpakować. W wyniku tego utworzy się katalog Fonts zawierający poprawione czcionki. Cały rozpakowany katalog należy przenieść do folderu instalacyjnego ZwCADa. Pozdrawiam Dariusz Matuszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angelixx Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 W takim razie spróbuję i dam znać czy jest już ok!! Co się tyczy wersji to ta "2008.02.20(4751), tak mi się przynajmniej wyświtliło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuldi Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Również mam problem z tekstem (poza tym jak na razie ,czyli od 2h prób, jest dobrze). Poza problemem z polskimi znakami, który postaram się rozwiązać w wyżej opisany sposób, jest jeszcze jeden defekt. Przy zmianie układu współrzędnych (UCS) teksty napisane czcionkami "grubymi" nie zmieniają położenia. Jeśli tekst był horyzontalny to taki pozostaje. Jest na to jakiś sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Dzięki zuldi, sprawdziłem problem z tekstem, który się nie dopasowuje do układu współrzędnych. Wygląda mi to na błąd programu. Chciałbym to jeszcze jednak potwierdzić u producenta. Dam jutro znać. Pozdrawiam Dariusz Matuszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuldi Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Znalazłem rozwiązanie problemu ze zmianą układów współrzędnych i nie postępującą za nią zmianą ustawienia niektórych czcionek. Jeżeli powtórzymy wybór nowego ucs'a czcionki postanawiają jednak pójść za nowym układem ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 8) tak, to działa. Postaram się, aby poprawili ten błąd. Pozdrawiam Dariusz Matuszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi