Jarek Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Dzień dobry. Od czasu do czasu załączone rastry ( tiff) drukują się jak na załączonym przykładzie. Ktoś może wie co jest tego przyczyną? RZUT_FUNDAMENTU_2.pdf Cytuj
pawmal Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Witam, Jakie jest vernum programu? Na jakiej drukarce wykonywany jest wydruk pdf? Czy obraz jest przesunięty na spód? Jak wygląda podgląd wydruku? Cytuj
Jarek Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2020 vernum = "2018.03.16(29562)_x64", drukarka pdfCreator, obraz jest pod spodem, podgląd wydruku jest taki sam. Cytuj
pawmal Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Proszę przy zamkniętym programie ZWCAD usunąć pliki *zwimg z katalogu Temp użytkownika i sprawdzić: C:\Users\nazwa_użytkownika\AppData\Local\Temp Cytuj
Jarek Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Wykasowałem wszystkie pliki zwimg i niestety nic to nie dało. Dziwne ponieważ przygotowałem w ten sposób kilka innych skanów i one wyświetlają się dobrze. Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Jeśli to możliwe to proszę o podesłanie takiego rysunku z rastrem w wiadomości prywatnej. Cytuj
Jarek Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Wysłałem plik na priv. Cytuj
Jarek Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2020 5 godzin temu, pawmal napisał: Proszę przy zamkniętym programie ZWCAD usunąć pliki *zwimg z katalogu Temp użytkownika i sprawdzić: C:\Users\nazwa_użytkownika\AppData\Local\Temp Cytuj
Jarek Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Dziękuję za pomoc. W międzyczasie doszedłem do rozwiązania sam. Począwszy od zeskanowania rysunku w formacie czarno - białym i zapisaniu go w tiffie. W kolejnym etapie w gimpie przekonwertowałem go do 1 bitowej palety kolorów i wyeksportowałem ponownie w formacie tiff. Wszystkie rysunki wyświetlają się poprawnie w zwcad. Problemem nie był zwcad a sposób przygotowania rastrów. Zamykam temat. Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Dziękuję za informacje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi