Jarek Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Dzień dobry. Od czasu do czasu załączone rastry ( tiff) drukują się jak na załączonym przykładzie. Ktoś może wie co jest tego przyczyną? RZUT_FUNDAMENTU_2.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Witam, Jakie jest vernum programu? Na jakiej drukarce wykonywany jest wydruk pdf? Czy obraz jest przesunięty na spód? Jak wygląda podgląd wydruku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 vernum = "2018.03.16(29562)_x64", drukarka pdfCreator, obraz jest pod spodem, podgląd wydruku jest taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Proszę przy zamkniętym programie ZWCAD usunąć pliki *zwimg z katalogu Temp użytkownika i sprawdzić: C:\Users\nazwa_użytkownika\AppData\Local\Temp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Wykasowałem wszystkie pliki zwimg i niestety nic to nie dało. Dziwne ponieważ przygotowałem w ten sposób kilka innych skanów i one wyświetlają się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Jeśli to możliwe to proszę o podesłanie takiego rysunku z rastrem w wiadomości prywatnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Wysłałem plik na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 5 godzin temu, pawmal napisał: Proszę przy zamkniętym programie ZWCAD usunąć pliki *zwimg z katalogu Temp użytkownika i sprawdzić: C:\Users\nazwa_użytkownika\AppData\Local\Temp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Dziękuję za pomoc. W międzyczasie doszedłem do rozwiązania sam. Począwszy od zeskanowania rysunku w formacie czarno - białym i zapisaniu go w tiffie. W kolejnym etapie w gimpie przekonwertowałem go do 1 bitowej palety kolorów i wyeksportowałem ponownie w formacie tiff. Wszystkie rysunki wyświetlają się poprawnie w zwcad. Problemem nie był zwcad a sposób przygotowania rastrów. Zamykam temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi